Logo Lansingerland
Ontwerpbestemmingsplan ‘Hoekse Park West’, Bergschenhoek, Lansingerland

Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht maken burgemeester en wethouders van Lansingerland bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Hoekse Park West” met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0127-ONTW (met bijbehorende stukken) voor een ieder ter inzage wordt gelegd.

Beschrijving bestemmingsplan

In 2010 heeft de raad het bestemmingsplan “Hoekse Park” vastgesteld met als doel een uitbreiding van het recreatiegebied. Voor de aankoop van de gronden en de aanleg van recreatieve voorzieningen in het gebied door het recreatieschap Rottemeren was subsidie van het Rijk beschikbaar. In verband met bezuinigingen is deze subsidie ingetrokken en kunnen er geen gronden worden aangekocht door het recreatieschap.

Voor de gronden in het westelijk gedeelte van het Hoekse Park die voornamelijk een agrarisch gebruik kennen en achter de stadsboerderij liggen, is het bestemmingsplan “Hoekse Park West” opgesteld. Dit plan bestemd de huidige agrarische gronden positief en wordt hierin het doortrekken van een fiets-, wandel- en mogelijk ruiterpad, waarvoor door de Stadsregio subsidie is verstrekt, mogelijk gemaakt.

Daarnaast wordt in het plan de mogelijkheid geboden voor particuliere initiatieven om in het gebied recreatieve ontwikkelingen te realiseren. Dit is niet per recht mogelijk, maar met wijzigingsbevoegdheden. De landschappelijke randvoorwaarden voor eventuele initiatieven, die gebaseerd zijn op het masterplan en bestemmingsplan “Hoekse Park”, zijn vastgelegd in het ‘Beeldkwaliteitsplan Landschap Hoekse Park’ uit juli 2012. Dit beeldkwaliteitsplan maakt dan ook integraal onderdeel uit van het bestemmingsplan.

Er zijn wijzigingen ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan. Deze vindt u in bijlage 2 bij de toelichting ‘Nota inspraak- en overlegreacties en ambtshalve wijzigingen bestemmingsplan “Hoekse Park West”’.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan “Hoekse Park West” met bijbehorende stukken ligt vanaf 24 mei tot en met 4 juli 2013 voor een ieder ter inzage.

De bindende versie van het bestemmingsplan is digitaal beschikbaar gesteld en kunt u vinden op: www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.1621.BP0127-ONTW ) [http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1621.BP0127-ONTW ]. Daarnaast ligt het plan voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis in Bergschenhoek, Tobias Asserlaan 1 en het servicepunt in Bleiswijk, Dorpsstraat 7. Openingstijden Bergschenhoek: op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur, op dinsdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdagmorgen van 9.00 uur tot 12.00 uur. Openingstijden Bleiswijk: Maandag en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur en op vrijdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Tevens is het plan te raadplegen op www.lansingerland.nl onder het kopje Wonen en omgeving > bestemmingsplannen > lopende procedures Bergschenhoek.

Als u een nadere toelichting wenst op de betreffende stukken, dan kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 010.

Zienswijzen

Tijdens de termijn van terinzagelegging kunt u een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad. Dit kan schriftelijk of mondeling. Een schriftelijke zienswijze (geen e-mail) kunt u sturen naar de gemeente Lansingerland, ter attentie van de gemeenteraad, afdeling RO, postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs, o.v.v. zienswijze BP0127. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 010.

Naar boven