Logo Geertruidenberg
Herstelbesluit Vaststelling wijzigingsplan ‘Koestraat 52/Zuidwal, Geertruidenberg’, Geertruidenberg

Het college heeft op 1 mei 2013 het wijzigingsplan “Koestraat 52/Zuidwal, Geertruidenberg” opnieuw vastgesteld.

Eerder had het college op 18 december 2012 het wijzigingsplan al vastgesteld, waarna het plan op 9 februari 2013 onherroepelijk was geworden. Op 27 maart 2013 zijn de omgevingsvergunningen verleend voor de verbouw van het bestaande pand en voor het oprichten van zeven woningen.

Op 29 november 2012 is het bestemmingsplan “Kom Geertruidenberg 2012” vastgesteld door de raad en dit plan is op 2 maart 2013 onherroepelijk geworden. Het perceel Koestraat 52/Zuidwal heeft in dit bestemmingsplan de bestemming “Detailhandel” met de aanduiding Wro-zone-wijzigingsgebied-2 (wijziging naar Wonen).

Nu het bestemmingsplan “Kom Geertruidenberg 2012” onherroepelijk is geworden nadat het wijzigingsplan “Koestraat 52/Zuidwal, Geertruidenberg” onherroepelijk is geworden, is dit wijzigingsplan juridisch gezien komen te vervallen. Het wijzigingsplan Koestraat 52/Zuidwal dient derhalve opnieuw te worden vastgesteld, maar nu gebaseerd op het bestemmingsplan “Kom Geertruidenberg 2012”.

Het plan is niet gewijzigd ten opzichte van het eerder op 18 december 2012 vastgestelde wijzigingsplan.

Ligging plangebied

De noordelijke grens van het plangebied maakt onderdeel uit van de gevels aan de zuidzijde van het historisch bebouwingslint aan de Koestraat. De zuidelijke plangrens wordt gevormd door de Zuidwal.

Wijzigingen bij vaststelling

Het college heeft ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan de volgende wijzigingen aangebracht:

 Er is een aanvulling op de voorschriften opgenomen voor dakterrassen

 Er is een voorschrift opgenomen om de hoogte van de bestaande historische muur tussen het perceel Koestraat 52 en het perceel Koestraat 50 vast te leggen.

Communicatie

U kunt het vastgestelde wijzigingsplan en bijbehorende stukken gedurende zes weken met ingang van vrijdag 17 mei 2013 tot en met donderdag 27 juni 2013 inzien in de Gemeentewinkel. Ook kunt u het wijzigingsplan inzien op www.geertruidenberg.nl -> inwoner -> actueel -> bekendmakingen of via www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Als u uw zienswijze over het ontwerpwijzigingsplan destijds op tijd aan het college heeft kenbaar gemaakt of als u als belanghebbende kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest uw zienswijze bij het college kenbaar te maken, kunt u van zaterdag 18 mei 2013 tot en met vrijdag 28 juni 2013 beroep instellen.

Het beroepschrift moet worden gericht aan:

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA 's-Gravenhage

Het instellen van beroep schort de werking van het wijzigingsplan niet op. Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak.

Het wijzigingsplan treedt in werking op 29 juni 2013, tenzij voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het wijzigingsplan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven