Logo Velsen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Zeezicht’, Velsen

Aankondiging

Burgemeester en Wethouders van Velsen hebben besloten de gemeenteraad voor te stellen een nieuw bestemmingsplan vast te stellen voor de kust en een deel van het Noordzeekanaal genaamd bestemmingsplan Zeezicht.

Waar ligt het plangebied:

Het plangebied betreft de kuststrook met zee, strand en duingebied, en het Noordzeekanaal met oevers tot de pont.

Wat gaat er gebeuren:

In het ontwerp bestemmingsplan Zeezicht is onder meer het volgende opgenomen: de strandpaviljoens krijgen meer mogelijkheden; de woningen op de Kennemerboulevard mogen permanent worden bewoond; de recreatiewoningen op de IJmuiderslag kunnen niet permanent worden bewoond; op het sluiscomplex mag helemaal niet worden gewoond maar voor de huidige bewoners in de huizen is een overgangsregeling opgenomen. Een nieuwe zeesluis is niet meegenomen in dit bestemmingsplan.

Een voorontwerp van het bestemmingsplan heeft van 10 februari tot en met donderdag 22 maart 2012 ter inzage gelegen en heeft er een wettelijk vooroverleg met overige overheden plaatsgevonden. De reacties hierop zijn verwerkt in een inspraaknotitie. De wijzigingen op het voorontwerp die hieruit voortvloeiden zijn verwerkt in het ontwerp bestemmingsplan.

Inzage in het plan:

Krachtens artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4, artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht, ligt het ontwerp-bestemmingsplan Zeezicht (idn: NL.IMRO.0453.BP0100ZEEZICHT1-O001) van vrijdag 18 januari tot en met donderdag 28 februari 2013 ter inzage bij de receptie van het stadhuis en de centrale bibliotheek. Het digitale bestemmingsplan is ook te raadplegen via de gemeentesite www.velsen.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl

De openingstijden van het stadhuis zijn op werkdagen van 09.00 uur tot 16.00 uur en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Voor inhoudelijke vragen over het bestemmingsplan kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar van de afdeling Economische Zaken, Wonen en Ruimtelijke Ontwikkelingen, tel. 0255-567200.

Indienen van zienswijzen:

Van vrijdag 18 januari 2013 tot en met donderdag 28 februari 2013 kunt u een zienswijze indienen op het plan. Dit doet u door een brief te richten aan gemeenteraad van Velsen, Postbus 465, 1970 AL IJmuiden, onder vermelding van “zienswijze voorontwerp-bestemmingsplan Zeezicht”. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar dhr. R. van der Linden, telefoonnummer 0255-567200

Naar boven