Logo Kaag en Braassem
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Bedrijventerrein Drechthoek en exploitatieplan Drechthoek II te Leimuiden, Kaag en Braassem

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken ingevolge artikel 3.8 en artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 15 mei 2013 heeft vastgesteld:

Bestemmingsplan Bedrijventerrein Drechthoek en exploitatieplan Drechthoek II

Het bestemmingsplan betreft een bestemmingsplanherziening voor de locatie Drechthoek II te Leimuiden. Het bestemmingsplan is er voornamelijk op gericht om de bebouwing- en gebruiksmogelijkheden van de gronden op het geprojecteerde bedrijventerrein vast te leggen. Het exploitatieplan regelt de exploitatieopzet op basis waarvan verevening plaatsvindt en de exploitatiebijdrage wordt berekend, geeft een omschrijving van de in het gebied voorziene werken, werkzaamheden en de inrichting van de Openbare ruimte en stelt eisen en regels die van toepassing zijn bij de bouw- en aanlegactiviteiten;

De ontwerpen van het bestemmingsplan en het exploitatieplan zijn gepubliceerd op 21 november 2012 en hebben met ingang van 22 november 2012 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage gelegen. Naar aanleiding hiervan zijn diverse zienswijzen bij de gemeenteraad ingediend. Het bestemmingsplan en het exploitatieplan zijn ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen die in het bestemmingsplan en het exploitatieplan zijn aangebracht zijn in een Nota van Beantwoording Zienswijzen (als een aparte bijlage gevoegd bij het raadsbesluit) omschreven.

Ter inzage

Het raadsbesluit, het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, het gewijzigd vastgestelde exploitatieplan en de daarbij behorende stukken liggen vanaf 23 mei 2013 voor een periode van zes weken voor een ieder ter inzage in de publieksruimte van het gemeentehuis (Westeinde 1 in Roelofarendsveen). U bent welkom om de stukken in te zien gedurende de openingstijden van het gemeentehuis of op afspraak. U kunt het bestemmingsplan ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl . Het IMRO-nummer van het plan is NL.IMRO.1884.BPMolendijk-VAS1 .

Beroep

Vanaf de dag na de eerste dag van de terinzagelegging kan gedurende zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijzen op het ontwerp van het bestemmingsplan en/of het exploitatieplan heeft ingediend bij de gemeenteraad,

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig zijn zienswijze kenbaar te maken,

  • een ieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die, ten opzichte van het ontwerp van het bestemmingsplan en/of het exploitatieplan, bij vaststelling in het plan zijn aangebracht.

Het instellen van beroep heeft geen opschortende werking; hiervoor moet een voorlopige voorziening worden aangevraagd. Dit verzoek wordt gericht aan de voorzieningenrechter van de voornoemde afdeling. Een afschrift van het ingediende beroepschrift dient meegezonden te worden.

Aan het instellen van beroep en/of het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierecht). Meer informatie staat op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl .

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op 5 juli 2013, tenzij toepassing wordt gegeven aan het zesde lid van artikel 3.8 Wro of voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van betreffende besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze klantadviseurs, tel.: (071)3327272, e-mail: info@kaagenbraassem.nl

22 mei 2013

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem,

Naar boven