Besluit van de Minister van Economische Zaken van 13 mei 2013, nr. WJZ/13074739, tot wijziging van het Besluit aanwijzing toezichthouders Wet implementatie EU-richtlijnen energie-efficiëntie

De Minister van Economische Zaken, handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu;

Gelet op artikel 31 van de Wet implementatie EU-richtlijnen energie efficiëntie;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 1 van het Besluit aanwijzing toezichthouders Wet implementatie EU-richtlijnen energie-efficiëntie komt te luiden:

Artikel 1

De ambtenaren van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit van het Ministerie van Economische Zaken zijn belast met het toezicht op de naleving van het bepaalde bij of krachtens de artikelen 10 tot en met 17 van de Wet implementatie EU-richtlijnen energie-efficiëntie, met uitzondering van het toezicht op de naleving van het Besluit etikettering energiegebruik personenauto’s waarmee de ambtenaren van de Inspectie Leefomgeving en Transport van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu zijn belast.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking op 1 juli 2013.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

's-Gravenhage, 13 mei 2013

De Minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp.

TOELICHTING

Dit besluit wijzigt het Besluit aanwijzing toezichthouders Wet implementatie EU-richtlijnen energie-efficiëntie. Tot nu toe is de Minister van Economische Zaken verantwoordelijk voor de uitvoering van de artikelen 10 tot en met 17 van de Wet implementatie EU-richtlijnen energie-efficiëntie. De ambtenaren van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit zijn daarom belast met het toezicht op de naleving van deze bepalingen.

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu is echter verantwoordelijk voor het beleidsonderwerp ‘milieu’. Het Besluit etikettering energiegebruik personenauto’s geeft hoofdzakelijk uitvoering aan het milieubeleid. Om die reden ligt het voor de hand om vanaf 1 juli 2013 niet meer de ambtenaren van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, maar de ambtenaren van de Inspectie Leefmilieu en Transport te belasten met het toezicht op de naleving van het Besluit etikettering energiegebruik personenauto’s.

De Minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp.

Naar boven