Logo Bergen op Zoom
Ontwerpbestemmingsplan ‘Heerlesebaan 26’, Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Heerlesebaan 26” gereed is.

Het plan betreft de realisatie van een extra woning op het perceel Heerlsebaan 26 met toepassing van de voormalige regeling Ruimte voor Ruimte in ruil voor de sanering van voormalige varkensstallen en overige voormalige agrarische bijgebouwen.

Het handelt om de sanering van ruim 1.000 m2 aan gebouwen. Naast de substantiële sanering en een goede landschappelijke inpassing wordt tevens een financiële afdracht aan de Ruimte voor Ruimte C.V. gedaan. Hierdoor vindt een aanzienlijke kwaliteitsverbetering in het landschap plaats. Om de sloopkosten te kunnen financieren, is de bouw van een extra woning nodig. Hiermee wordt voldaan aan het gemeentelijke Rood voor Groenbeleid en de artikelen 11.2 en 11.3 van de Verordening ruimte Noord-Brabant 2011.

De nieuwe bebouwing is ruimtelijk aanvaardbaar en draagt bij aan de gewenste kwaliteitsverbetering van het buitengebied.

Er is tevens een ontwerpbesluit voor het verlenen van hogere grenswaarden zoals is bedoeld in de Wet geluidhinder opgesteld vanwege de Heerlesebaan.

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit zoals is bedoeld in de Wet geluidhinder liggen vanaf 20 mei a.s. op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening gedurende zes weken tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor. Het bestemmingsplan en bijbehorende stukken is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl onder “Actueel/Bekendmakingen Ruimtelijke Ordening”. Het bestemmingsplan is ook beschikbaar via de landelijke voorziening http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0748.BP0195.0201 .

Gedurende genoemde periode van zes weken kan eenieder schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingezonden aan de gemeenteraad (postadres: Postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom). Indien u mondelinge zienswijzen wenst in te brengen, neemt u contact op met de heer J. Cats, telefoon (0164) 277555 dan wel de heer B. Verdonschot, telefoon (0164) 277491. U zult dan worden uitgenodigd voor een gesprek waarbij u uw zienswijzen kunt weergeven.

Bergen op Zoom, 17 mei 2013

Burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom, De secretaris, A.C. Spindle

De burgemeester, D.W. de Cloe

Naar boven