Logo Geertruidenberg
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Kom Geertruidenberg

De gemeenteraad heeft op 29 november 2012 het bestemmingsplan Kom Geertruidenberg met IMRO-nummer NL.IMRO.0779.GBBPkom-vs01 gewijzigd vastgesteld (art. 3.8 Wet ruimtelijke ordening).

Het bestemmingsplan is opgesteld naar aanleiding van de gedeeltelijke onthouding van goedkeuring door Gedeputeerde Staten van de provincie Noord- Brabant en de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State aan het bestemmingsplan “Geertruidenberg Kom”, de inbedding van de (pilot) projecten en de actualisering van de juridische regeling.

Dit bestemmingsplan is overwegend conserverend van aard. Dit betekent dat het college de bestaande feitelijke en planologische situatie vastlegt. Daarnaast zijn enkele (pilot) projecten opgenomen (Zuidwal 79/99, Koestraat 52, bergingenblok 40-42, woning Sterrestraatje, uitbreiding bouwvlak van Markt 29 en Markt 48, gebruik Markt 3)

Ligging plangebied

Aan de west- en noordkant wordt het plangebied begrensd door de woonwijk ‘Geertruidenberg

Noord- West’. Aan de oostkant door de rivier ‘de Donge’ en aan de zuidkant wordt het plangebied begrensd door het project ‘Dongeburgh, deelgebied de Vesting”.

Gewijzigde vaststelling

De gemeenteraad heeft ten opzichte van het ontwerp de volgende wijzigingen aangebracht:

  • De meeste aanpassingen betreffen aanpassingen ter verbetering van de toepasbaarheid en/ of leesbaarheid van de regels;

  • Daar waar niet de vigerende rechten zijn gerespecteerd zijn deze aangepast (bijvoorbeeld bouw- en gebruiksvoorschriften)

  • Voorwaarden zijn opgenomen voor het gebruik van gronden voor horecaterrassen;

  • Om enige flexibiliteit aan te brengen wordt, indien door middels van een buitenplanse afwijking een nieuw horecabedrijf of horeca gerelateerde detailhandelsbedrijf wordt toegestaan, voorzien in een binnenplanse afwijkingsbevoegdheid om in die gevallen (onder voorwaarden) een horecaterras toe te staan;

  • De herontwikkeling van de Riethorst e.o. is niet meegenomen in het plan;

  • Aanpassing van bouw- en/of gebruiksvoorschriften voor Markt 3, Markt 29, Markt 40-42, Markt 44 en Markt 48.

Voor een volledig overzicht van de wijzigingen verwijzen wij u naar de “Nota van beantwoording zienswijzen en ambtshalve wijzigingen bestemmingsplan Kom Geertruidenberg” die bij de stukken ter inzage zal liggen

Communicatie

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit, en de bijbehorende stukken gedurende zes weken met ingang van donderdag 17 januari 2013 tot en met donderdag 28 februari 2013 inzien in de Gemeentewinkel van het gemeentehuis, Vrijheidstraat 2 in Raamsdonksveer. U kunt er elke werkdag terecht van 08.30 uur tot 13.00 uur en op woensdag van 14.00 uur tot 20.00 uur. Ook kunt u het bestemmingsplan en bijbehorende stukken inzien op www.geertruidenberg.nl -> inwoner -> actueel -> bekendmakingen of via www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Als u uw zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan, op tijd aan de gemeenteraad heeft kenbaar gemaakt of als u als belanghebbende kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest uw zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunt u van 19 januari 2013 tot en met 1 maart 2013 beroep instellen.

Tegen de gewijzigde vastgestelde onderdelen van het bestemmingsplan kan iedere belanghebbende beroep instellen gedurende bovengenoemde termijn.

Het beroepschrift moet worden gericht aan:

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA 's-Gravenhage

Het instellen van beroep schort de werking van het bestemmingsplan niet op. Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak.

Het bestemmingsplan treedt in werking op 2 maart 2013, tenzij voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven