Logo Almere
Ontwerp uitwerkingsplan ‘Almere Poort – Duin, 1e fase’, Almere Poort, Almere

Burgemeester en wethouders maken bekend dat voor het gebied ‘Almere Poort – Duin, 1e fase’ een nieuw uitwerkingsplan is voorbereid. Het ontwerp uitwerkingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van maandag 21 januari 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage (tot en met maandag 4 maart).

Deze publicatie dient tevens te worden opgevat als de kennisgeving als bedoeld in artikel 1.3.1. Bro (melding voornemen bestemmingsplanherziening). Voor bovengenoemd uitwerkingspan wordt geen milieueffectrapport opgesteld. Wel is advies ingewonnen bij de wettelijke overlegpartners.

Wat houdt het plan in?

Het uitwerkingsplan betreft een deel van de kustzone van Almere Poort. Het plan maakt het mogelijk dat het eerste deel van het centrumgebied van DUIN (‘Kop zuid’) aan de dijk wordt ontwikkeld met gemengde functies als leisure, maatschappelijke voorzieningen, horeca, kantoren en wonen. Tussen dit eerste deel van het centrumgebied en de Poortdreef is alleen in de bestemming wonen voorzien (‘Duin zuid’). Ook is ‘de Vallei’ in het plan opgenomen, zodat hier de hoofdontsluiting van het gebied tussen de toekomstige duinen kan worden aangelegd.

Hoe kunt u reageren?

Van maandag 21 januari 2013 tot en met maandag 4 maart 2013 kan een ieder schriftelijk (geen email) of mondeling een zienswijze op het ontwerp uitwerkingsplan indienen.

U kunt uw zienswijze richten aan: burgemeester en wethouders van Almere, Postbus 200, 1300 AE Almere, o.v.v. ontwerp uitwerkingsplan ‘Almere Poort – Duin, 1e fase’. Het is ook mogelijk uw zienswijze mondeling in te dienen. In dat geval kunt u een afspraak maken via het secretariaat van DSO/team Ruimte en Wonen op telefoonnummer 14036 (vraag naar het secretariaat van team Ruimte en Wonen).

Waar kunt u het plan inzien?

Het papieren ontwerp uitwerkingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage bij de receptie in de centrale hal van het stadhuis, Stadhuisplein 1. De openingstijden van het stadhuis zijn:

maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

donderdag van 8.30 tot 20.00 uur;

zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u terecht bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis, Stadhuisplein 1. Hier kunt u alleen op afspraak terecht. U kunt een afspraak maken via het Digitaal Loket op www.almere.nl of telefonisch op telefoonnummer 14036.

De digitale versie is in pdf in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure. Aan de pdf-versie zijn echter geen rechten te ontlenen. Het is mogelijk het plan op het stadhuis digitaal in te zien. Vraag hiernaar bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving of bij de receptie in de centrale hal van het stadhuis.

Naar boven