Besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, van 20 december 2012, MC-U-3146618, tot intrekking van het Volmachtbesluit ondersteunend onderzoek Regieraad

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Besluit:

Artikel 1

Het ‘Volmachtbesluit ondersteunend onderzoek Regieraad’ wordt ingetrokken.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 januari 2013. Indien de Staatscourant waarin dit besluit wordt geplaatst wordt uitgegeven na 31 december 2012, treedt het in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst, en werkt het terug tot en met 1 januari 2013.

Dit besluit zal met toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers.

TOELICHTING

Op 29 april 2009 is de Regieraad Kwaliteit van Zorg bij ministerieel besluit ingesteld (Besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 29 april 2009, nr. MC-U-2927498). De taken van de Regieraad worden met ingang van 1 januari 2013 door het voorgenomen Kwaliteitsinstituut verricht. Met ingang van 1 januari 2013 wordt de Regieraad daarom ontbonden. Dit besluit zal in de Staatscourant worden gepubliceerd.

Het secretariaat van de Regieraad is bij ZorgOnderzoek Nederland (Zon) belegd. Met betrekking tot de uitvoering van ondersteunende taken door Zon is een overeenkomst gesloten tussen de minister (namens de Staat) en Zon, waarin nadere afspraken zijn gemaakt over de verlening van volmacht en machtiging aan de voorzitter en directeur van Zon met betrekking tot overeenkomsten voor ondersteunend onderzoek ten behoeve van de activiteiten van de Regieraad Kwaliteit van Zorg.

Gelijktijdig met het intrekken van het Instellingsbesluit Regieraad Kwaliteit van Zorg, wordt daarom met ingang van 1 januari 2013 ook het betreffende ‘Volmachtbesluit ondersteunend onderzoek Regieraad’ van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 8 juli 2009, nr. MC-U-2939577 ingetrokken.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers.

Naar boven