Logo Montfoort
Vaststelling bestemmingsplan ‘Hofland-Oost 1e Herziening’, Montfoort

Burgemeester en wethouders maken, ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 22 april 2013 besloten heeft het bestemmingsplan ‘Hofland-Oost 1e Herziening’ (NL.IMRO.0335.BPHofOost1eHerz-VG01 ) vast te stellen.

Het bestemmingsplan ‘Hofland-Oost 1e Herziening’ omvat fase 6 uit het plangebied Hofland-Oost, de locatie voor de dertien vrije kavels. In het bestemmingsplan worden de volgende aanpassingen gedaan ten opzichte van het nu geldende bestemmingsplan ‘Hofland-Oost’:

  • Hoofdgebouwen dienen op een minimale afstand van drie meter van de perceelsgrens te worden gebouwd, in plaats van op de perceelsgrens, zoals nu nog mogelijk is.

  • Bijgebouwen dienen op een minimale afstand van 1,5 meter van de perceelsgrens te worden gebouwd, in plaats van drie meter, zoals nu het geval is.

  • Het bebouwingspercentage wordt overal naar 50% aangepast. Nu is dit nog 40%, met afwijkingsbevoegdheid naar 50%. In het bebouwingspercentage zijn de woning en bijgebouwen inbegrepen. Dit is nu niet goed (genoeg) geregeld in de regels.

Het raadsbesluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 16 mei 2013 gedurende zes weken ter inzage op het stadskantoor van Montfoort, Kasteelplein 5. Tevens kan het vastgestelde bestemmingsplan geraadpleegd worden via de gemeentelijke website: www.montfoort.nl > Wonen & leven > Bouwen en wonen > Bestemmingsplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl .

Tot en met woensdag 26 juni 2013 kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Gedurende de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Tegen het vaststellingsbesluit kan beroep worden ingesteld door:

  • a. een ieder die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze kenbaar heeft gemaakt;

  • b. een belanghebbende die aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze tijdig kenbaar te maken bij de gemeenteraad.

Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kan een ieder beroep instellen.

Het bestemmingsplan ‘Hofland-Oost 1e Herziening’ treedt in werking op donderdag 27 juni 2013. Wanneer evenwel binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Montfoort, 15 mei 2013

Naar boven