Logo Zutphen
Bestemmingsplan ‘Hekkelmanplein’, Zutphen

Burgemeester en wethouders van Zutphen maken bekend dat met ingang van 16 mei 2013 bij het loket voor een ieder gedurende zes weken ter inzage ligt:

Bestemmingsplan “Hekkelmanplein”, Zutphen

Het bestemmingsplan ziet op het mogelijk maken van maximaal 3 woningen gesitueerd aan het “Hekkelmanplein” (Ruitershofje en Melatensteeg 41).

Plangebied Hekkelmanplein

Het plangebied is gelegen in het oostelijk deel van de binnenstad van Zutphen. Tussen de Berkelsingel en de Halvemaanstraat ligt het Ruitershofje. Het plangebied Hekkelmanplein grenst aan noorden van het plangebied van bestemmingsplan Halvemaanstraat.

Het bestemmingsplan is door gemeenteraad op 6 mei 2013 met betrekking tot de regels en de

verbeelding gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen zijn:

Regels:

  • Artikel 10.1 (Algemene wijzigingsregels) onder a; de wijzigingsbevoegdheid van 20% is aangepast naar 10%.

Verbeelding:

  • Ter plaatse van de Melatensteeg 41-43 is de aanduiding voor maximaal 2 woningen opgenomen en ter plaatse van de verlenging van het Ruitershofje de aanduiding voor maximaal 1 woning.

  • Het bouwvlak voor de verlenging van het Ruitershofje met één woning is aangepast, de oostelijke zijde van het bouwvlak opgeschoven richting bestaande hoekwoning. Het bouwvlak wordt circa 4 meter smaller.

Beroep

Tegen het ontwerp van het plan zijn zienswijzen naar voren gebracht. De indieners van zienswijzen die tevens belanghebbende zijn, hebben de mogelijkheid gedurende de termijn van terinzagelegging beroep in te stellen. Tegen dit besluit kan ook beroep worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht. Vanwege de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden die geen zienswijzen hebben ingediend, gedurende de termijn van terinzagelegging, alleen beroep instellen tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen.

Beroep kan tot en met 26 juni 2013 worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Als er sprake is van een spoedeisende zaak kunt u, tegelijkertijd, een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Plan inzien

Het bestemmingsplan “Hekkelmanplein” kunt u inzien in het gemeentehuis, bij het Loket. Het plan is tevens te raadplegen via de website van de gemeente Zutphen, www.zutphen.nl , onder “Nieuws” en dan kiezen voor “Plannen ter inzage”. Verder is het bestemmingsplan te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl . U kunt hiervoor de volgende link gebruiken:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0301.bp0603Hekkelmanpl-vs01

De bestanden van het bestemmingsplan kunt u ook langs elektronische weg verkrijgen via de link:

http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0301/NL.IMRO.0301. bp0603Hekkelmanpl-vs01

Zutphen, 15 mei 2013

Burgemeester en wethouders van Zutphen

Naar boven