Logo Reusel-De Mierden
Ontwerpbestemmingsplan ‘Leendestraat II 2013’, Reusel-De Mierden

Burgemeester en wethouders van de gemeente Reusel-De Mierden maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Leendestraat II 2013” ter inzage ligt.

Inhoud ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan is een reparatie van het eerder vastgestelde bestemmingsplan “Leendestraat II”. Het bestemmingsplan maakt de bouw mogelijk van in totaal 9 woningen aan de noordzijde van de Leendestraat in Hooge Mierde. Daarnaast voorziet het bestemmingsplan in de natuurcompensatie voor deze woningen. Hierbij wordt de huidige agrarische bestemming van een het kadastrale perceel gemeente Hooge en Lage Mierde, sectie G, nummer 954 (ged.), nabij het beschermde natuurmonument ‘Zwartven’, gewijzigd in een natuurbestemming en wordt dit perceel ingericht als kruidenrijk grasland.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van maandag 27 mei 2013 tot en met maandag 8 juli 2013 ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en op dinsdag tot 19.00 uur. Tegen betaling van leges kunt u kopieën krijgen van de ter inzage liggende stukken.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook digitaal raadplegen op:

De bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op www.reuseldemierden.nl (bestemmingsplannen). Het identificatienummer van het ontwerpbestemmingsplan is NL.IMRO.1667.BPHMleen22008-ON01 .

Zienswijzen

Tijdens de periode van zes weken dat het ontwerpbestemmingsplan kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen (geen e-mail) moeten gericht worden aan de gemeenteraad van Reusel-De Mierden, postbus 11, 5540 AA Reusel. Het is ook mogelijk om binnen deze termijn een zienswijze mondeling kenbaar te maken. Voor het mondeling naar voren brengen van een zienswijze kunt u contact opnemen met mevrouw M. Verkooijen, telefonisch bereikbaar op (0497) 650 650 of via het e-mailadres mverkooijen@reuseldemierden.nl. De gemeente maakt een kort verslag van de mondelinge zienswijze.

Na de ter inzage legging besluit de gemeenteraad over de vaststelling van het bestemmingsplan. Alle zienswijzen worden daarna toegevoegd aan de ter visie liggende stukken en zijn daarmee openbaar.

Informatie

Voor het inwinnen van nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw M. Verkooijen, telefonisch bereikbaar op (0497) 650 650 of via het e-mailadres mverkooijen@reuseldemierden.nl.

Reusel, 24 mei 2013.

Burgemeester en wethouders van Reusel-De Mierden, de secretaris, M.J. Doeven

de burgemeester, H.A.J. Tuerlings.

Naar boven