Logo Achtkarspelen
Bestemmingsplan ‘Klaarkamp-Molenstraat Gerkesklooster-Stroobos’ (incl. omgevingsvergunning en besluit hogere waarde), Achtkarspelen

Inleiding

Er is een nieuw bestemmingsplan opgesteld voor de locatie hoek Klaarkamp-Molenstraat in Gerkesklooster-Stroobos (voormalige bedrijfslocatie van Zonwering De Haan). Het bestemmingsplan biedt ruimte voor de realisatie van een appartementengebouw met 17 appartementen en 2 bedrijfsunits. In het plan zijn ook nieuwe welstandscriteria opgenomen, passend voor deze locatie.

Op 18 april 2013 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan en het nieuwe welstandskader ongewijzigd vastgesteld.

Coördinatieregeling

De gemeenteraad heeft op 1 november 2012, op grond van afdeling 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening, besloten de coördinatieregeling van toepassing te verklaren voor het betreffende gebied. Het vastgestelde bestemmingsplan wordt op basis daarvan samen met de op 13 mei 2013 verleende omgevingsvergunning voor de bouw van het appartementengebouw en het besluit hogere waarde (op grond van de Wet geluidhinder), in één procedure, behandeld en bekendgemaakt. Zowel het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan als de door burgemeester en wethouders verleende omgevingsgunning en besluit hogere waarde liggen gelijktijdig ter inzage.

Ter inzage

Vanaf 15 mei tot en met 25 juni 2013 liggen het bestemmingsplan (incl. welstandskader), de omgevingsvergunning en het besluit hogere waarde ter inzage:

Beroep

Op grond van artikel 8.3 van de Wro worden het vastgestelde bestemmingsplan, de verleende omgevingsvergunning en het besluit hogere waarde voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Tot en met 25 juni 2013 kan beroep worden ingesteld tegen de genomen besluiten door een belanghebbende die gegronde redenen heeft waardoor hij geen zienswijze heeft ingediend;

U kunt uw brief sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Geef daarbij aan tegen welk(e) besluit(en) beroep ingesteld wordt. U kunt ook om een schorsing vragen. Dit kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het plan wordt definitief op de dag na afloop van de beroepstermijn, behalve als een verzoek om schorsing wordt ingediend. Het plan wordt dan pas definitief nadat de Raad van State een beslissing heeft genomen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hanneke Planting of Henk Veenstra van de afdeling Ruimte, via het algemene nummer 14 0511.

Buitenpost, 14 mei 2013

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen, G. Gerbrandy, burgemeester

J. Waijer, loco-secretaris

Naar boven