Logo Midden-Drenthe
Bestemmingsplan ‘Westerbork’ vastgesteld, Midden-Drenthe

Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, maken burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe bekend, dat de gemeenteraad op 28 maart 2013 het bestemmingsplan Westerbork gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan omvat hoofdzakelijk de bestaande bebouwing van de kern Westerbork inclusief het bedrijventerrein De Noesten en voorziet in hoofdzaak in de vastlegging en regeling van de bestaande situatie voor wat betreft bebouwing en gebruik. Tevens wordt in het bestemmingsplan onder andere een tweetal ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk gemaakt: de bouw van een appartementen-gebouw en drie grondgebonden woningen op de locatie Hoofdstraat 48 en de mogelijkheid tot het bouwen van woningen (via een wijzigingsbevoegdheid) op het terrein achter de boerderijen (ter hoogte van de nummers 34-40) aan de Hoofdstraat.

Directe aanleiding voor de herziening van het bestemmingsplan is de actualisatie van de vigerende, verouderde bestemmingsplannen van de kern in navolging op de in 2009 vastgestelde structuurvisie voor Westerbork. De imro-code van het bestemmingsplan is NL.IMRO.1731.Westerbork-VST1

Bij de vaststelling heeft de gemeenteraad besloten wijzigingen aan te brengen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • enkele aanpassingen in de regeling omtrent ‘Evenementen’

  • enkele aanpassingen in de bijgebouwenregeling voor de wijk Borkerhout

  • het mogelijk maken van lodges op de camping ‘De Valkenhof’

  • enkele wijzigingen in de bestemming ‘Centrum’

  • een aantal wijzigingen op perceelsniveau

Voor een gedetailleerd overzicht van deze en overige wijzigingen verwijzen we u naar de Nota van zienswijzen op www.middendrenthe.nl

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 16 mei 2013 gedurende zes weken ter inzage. Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de hierbij behorende stukken zijn in te zien op de gemeentelijke website www.middendrenthe.nl , onder de rubriek ‘Wonen en Dorpen’ > ‘bestemmingsplannen’. De stukken zijn tevens in te zien bij de Gemeentewinkel in het gemeentehuis in Beilen (Raadhuisplein 1).

Beroep

Vanaf de dag na ter inzage legging kan, gedurende zes weken, bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tegen het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze heeft ingediend;

  • een belanghebbende die aan kan tonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen

  • alle belanghebbenden voor zover het gaat om de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan.

Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Degene die tijdig beroep instelt, kan daarom tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Een beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; een verzoek om een voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze afdeling, op hetzelfde adres. Bij het verzoek om voorlopige voorziening dient een afschrift van het beroepschrift te worden gevoegd.

Informatie

Voor meer informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met mevrouw

N. Fels van de afdeling Bouwen en Wonen van de gemeente Midden-Drenthe, telefoonnummer (0593) 53 92 22, e-mail gemeente@middendrente.nl.

Naar boven