Logo Teylingen
Kennisgeving start planMER-procedure bestemmingsplan Buitengebied gemeente Teylingen

Gemeente Teylingen stelt een nieuw bestemmingsplan op voor het buitengebied. Op grond van hoofdstuk zeven van de Wet milieubeheer en het Besluit Milieueffectrapportage 1994 moet voor de besluitvorming over het bestemmingsplan een planmilieueffectrapport (planMER) worden opgesteld. Dit is het gevolg van de ontwikkelingsmogelijkheden die in het bestemmingsplan aan veehouderijen worden geboden.

De planMER-procedure is bedoeld om het milieubelang volwaardig en vroegtijdig in de plan- en besluitvormingsprocedure een plaats te geven. Een eerste stap is het maken van notitie reikwijdte en detailniveau planMER. Deze notitie beschrijft hoe het planMER wordt opgesteld en welk onderzoek wordt uitgevoerd. Het planMER zal een passende beoordeling bevatten vanwege de mogelijke effecten die het bestemmingsplan Buitengebied heeft op Natura 2000 gebieden.

De notitie reikwijdte en detailniveau ligt met ingang van donderdag 16 mei 2013 tot en met woensdag 26 juni 2013 ter inzage op het gemeentekantoor in Sassenheim (Wilhelminalaan 25). Gedurende deze termijn kan een ieder zijn of haar reactie schriftelijk of mondeling inbrengen bij het college van de gemeente Teylingen. Een pdf versie van de notitie is te downloaden op de website www.teylingen.nl (onder Wonen > Bouwen en wonen > Plannen en projecten > Teylingen > Voorontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Teylingen’).

Naar boven