Logo Stein
Ontwerpbestemmingsplannen ‘Kern Stein’ en ‘Kern Elsloo’, Stein

Burgemeester en Wethouders van Stein maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de bestemmingsplannen “Kern Stein”en “Kern Elsloo” met ingang van donderdag 16 mei a.s. gedurende zes weken voor een ieder, in ontwerp, ter inzage liggen.

Het betreft een actualisering van de geldende kernplannen voor Stein en Elsloo waarbij de bestaande situatie c.q. de bestaande regeling tot uitgangspunt is genomen.

De woonwijk Meeldert maakt onderdeel uit van het plan Kern Stein. De woonwijk Elserveld, het Beschermd Dorpsgezicht Elsloo en een deel van het Kasteelpark Elsloo zijn in het plan kern Elsloo opgenomen. Ook andere onherroepelijke deelplannen (o.a. Centrumplan, Assevedostraat en Aelserhof) zijn ingepast. De plannen hebben een overwegend beheersmatig karakter. Nieuwe ontwikkelingen zijn in beperkte mate voorzien (o.a. 5 woningen locatie Bergland Mauritsweg Stein en 3 woningen Veestraat Elsloo)

De ontwerp-bestemmingsplannen met de daarbij behorende stukken liggen vanaf donderdag 16 mei 2013 tot en met woensdag 26 juni 2013 ter inzage tijdens de openingstijden in het gemeentehuis (Afdeling Publiekszaken), Stadhouderslaan 200 te Stein.

Tevens zijn de het ontwerp-bestemmingsplannen met bijlagen digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0971.BPkernStein-ON01 ) en

(http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0971.BPkernElsloo-ON01 ) en op de gemeentelijke website www.gemeentestein.nl (actueel/ bekendmakingen/bestemmingsplan).

Behalve de ontwerp-bestemmingsplannen ligt ook het daarop betrekking hebbende ontwerpbesluit hogere grenswaarden op grond van de Wet geluidhinder ter inzage.

Zienswijzen

Gedurende voormelde termijn van tervisielegging kan een ieder zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerp (schriftelijk) kenbaar maken bij de gemeenteraad van Stein.

Schriftelijke reacties moeten worden gericht aan: Gemeenteraad van Stein, Postbus 15, 6170 AA Stein. Mondelinge reacties kunnen tijdens kantooruren worden ingebracht (zie tel. nrs. Hieronder).

Mondelinge toelichting

Degenen die hun zienswijze tijdig kenbaar hebben gemaakt worden door de gemeenteraad in de gelegenheid gesteld tot het geven van een nadere mondelinge toelichting in de reguliere vergadering van de commissie VRO. Als u hiervan gebruik wenst te maken, dient u dit te melden in de zienswijze.

Informatie

Voor informatie over de bestemmingsplannen kunt u contact opnemen met de afdeling MRB, dhr. B. Robberts, tel: 046-4359346 (Kern Stein) of dhr H. Janssen, tel. 046-4359233 (Kern Elsloo)

Stein, 15 mei 2013.

G.B.J. Koopmans, burgemeester

J.G.A.W. Willemsen, secretaris

Naar boven