Logo Bussum
Ontwerpbestemmingsplan ‘Centrum’ en ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder Vlietlaan 28-40, Kerkstraat 1, Kapelstraat 23-31b en Torenlaan 1, Bussum

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bussum maken bekend dat ingevolge artikel 3.8 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), met ingang van (donderdag 16 mei 2013) voor een periode van zes weken, (tot en met woensdag 26 juni 2013) voor een ieder ter inzage ligt:

Het ontwerpbestemmingsplan “Centrum” met identificatienummer NL.IMRO.0381.BP2009B006001-on01 , alsmede de daarop betrekking hebbende stukken en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder voor de percelen Vlietlaan 28-40, Kerkstraat 1, Kapelstraat 23-31b en Torenlaan 1

Ter inzage ligging

Binnen de genoemde termijn is het ontwerpbestemmingsplan “Centrum” beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl. Vanaf 16 mei 2013 is het ontwerpbestemmingsplan ook beschikbaar op http://www.bussum.nl/ruimtelijke-plannen/centrum/. Tevens kan het ontwerpbestemmingsplan worden ingezien bij de Centrale Balie van de gemeente Bussum, Brinklaan 35 Bussum, geopend maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en woensdag van 08.30 tot 19.00 uur.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde Vlietlaan 28-40, Kerkstraat 1, Kapelstraat 23-31b en Torenlaan 1

Het betreft het ontwerpbesluit van het college van burgemeester en wethouders van Bussum inzake vaststelling hogere grenswaarden ten gevolge van weglawaai als bedoeld in artikel 61 van de Wet geluidhinder voor de percelen Vlietlaan 28-40, Kerkstraat 1, Kapelstraat 23-31b en Torenlaan 1.

Op de locaties die in dit bestemmingsplan de bestemming Gemengd toegewezen hebben gekregen waren bovenwoningen in het vorige bestemmingsplan veelal al toegestaan en zijn deze vaak ook aanwezig. Op de begane grond was lang niet op alle locaties, die in het nieuwe bestemmingsplan de bestemming Gemengd hebben gekregen, een geluidsgevoelige bestemming (woning of geluidsgevoelige maatschappelijke voorziening) op de begane grond toegestaan. Woningen en diverse maatschappelijke voorzieningen (zoals kinderdagverblijven) zijn op grond van de Wet geluidhinder (Wgh) geluidsgevoelige functies. De voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt op vier locaties met de bestemming ‘gemengd’ overschreden als gevolg van verkeer op de genoemde wegen. Voor het plangebied is het akoestisch onderzoek uitgevoerd op basis van de Standaard Rekenmethode II (SRM II) uit het Reken- en Meetvoorschrift Geluidhinder 2012. Het akoestisch onderzoek is opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan ‘Centrum’. In de bijlagen bij dit ontwerpbestemmingsplan zijn de uitgangspunten en resultaten opgenomen. Alle resultaten zijn inclusief correctie op basis van artikel 110g van de Wet geluidhinder.

Omdat geconcludeerd wordt dat redelijkerwijs geen maatregelen mogelijk zijn om de geluidsbelasting aan de gevels van de genoemde functies te reduceren, dienen door het college van burgemeester en wethouders van Bussum, hogere waarden te worden vastgesteld. Voor de percelen Vlietlaan 28-40, Kerkstraat 1 en Kapelstraat 23-31b bedraagt de ontheffingswaarde 58 dB, voor het perceel Torenlaan 1 bedraagt de ontheffingswaarde 51 dB.

Ingevolge artikel 110c Wet geluidhinder ligt het ontwerpbesluit hogere grenswaarde tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan ‘Centrum’ ter inzage. Het ontwerpbesluit ligt met ingang van 16 mei 2013 tot en met 26 juni 2013 voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis, Brinklaan 35 te Bussum.

Indienen zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Binnen de gestelde termijn van zes weken (16 mei tot en met 26 juni 2013) kan een ieder zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk, digitaal dan wel mondeling naar voren brengen.

  • Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad en kunnen worden ingezonden via postbus 6000, 1400 HA Bussum, onder vermelding van: zienswijze ontwerpbestemmingsplan “Centrum”.

  • Digitale zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad en kunnen gemaild worden naar het volgende e-mailadres: info@bussum.nl, onder vermelding van: zienswijze ontwerpbestemmingsplan “Centrum”.

  • Mondelinge zienswijzen kunnen worden ingediend tijdens een afspraak met de projectleider, de heer B. Stolk. Voor het maken van een afspraak tijdens kantooruren, kunt u contact met hem opnemen, op het telefoonnummer 035 – 69 28 868.

Indienen zienswijzen ontwerpbesluit hogere grenswaarde wet geluidhinder

Binnen de gestelde termijn van zes weken (16 mei tot en met 26 juni 2013) kan een ieder zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder voor de percelen Vlietlaan 28-40, Kerkstraat 1, Kapelstraat 23-31b en Torenlaan 1 schriftelijk, digitaal dan wel mondeling naar voren brengen.

  • Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Bussum via postbus 6000, 1400 HA Bussum, onder vermelding van: zienswijze ontwerpbesluit hogere grenswaarde percelen Vlietlaan 28-40, Kerkstraat 1, Kapelstraat 23-31b en Torenlaan 1.

  • Digitale zienswijzen dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders en kunnen gemaild worden naar het volgende e-mailadres: info@bussum.nl, onder vermelding van: zienswijze ontwerpbesluit hogere grenswaarde percelen Vlietlaan 28-40, Kerkstraat 1, Kapelstraat 23-31b en Torenlaan 1.

  • Mondelinge zienswijzen kunnen worden ingediend tijdens een afspraak met de projectleider, de heer B. Stolk. Voor het maken van een afspraak tijdens kantooruren, kunt u contact met hem opnemen, op het telefoonnummer 035 – 69 28 868.

Nadere informatie

Voor verdere inlichtingen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de projectleider, de heer B. Stolk, op het telefoonnummer 035 – 69 28 868.

Naar boven