Logo Den Haag
Ontwerp-bestemmingsplan Spuikwartier 2013 en MER-beoordeling Spuiforum, Den Haag

Ontwerp-bestemmingsplan Spuikwartier 2013

Het bestemmingsplangebied ligt in het stadsdeel Centrum. De begrenzing van het plangebied is globaal als volgt: Herengracht, Koningin Julianaplein, Rijnstraat, Schedeldoekshaven, Ammunitiehaven, Spui, Kalvermarkt, Fluwelen Burgwal.

Het doel van bestemmingsplan Spuikwartier 2013 is het vastleggen van de bestaande ruimtelijke structuur in een juridisch-planologisch kader en het bieden van kaders voor de ontwikkeling van het Spuiforum.

Spuiforum is een nieuw centrum voor muziek, dans, evenementen en ontmoetingen waarin het Lucent Danstheater, de Dr. Anton Philipszaal en het Koninklijk Conservatorium worden samengebracht. Het omvat zalen voor de uitvoering van dans- en muziekvoorstellingen, ruimtes voor bijeenkomsten en evenementen, repetitie- en lesruimtes, kantoorfuncties, horeca, technische en logistieke functies. De ambitie is om in programmering, technische faciliteiten, onderlinge samenwerking en architectonische uitstraling een nationaal en internationaal toonaangevend project te realiseren dat de komende decennia een spilfunctie in het culturele leven in de stad zal vervullen.

Het ontwerp-bestemmingsplan Spuikwartier 2013 wordt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor iedereen met ingang van 16 mei t/m 26 juni 2013 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

  • in de wettelijk voorgeschreven digitale vorm op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl ;

  • in de vorm van pdf-bestanden op de gemeentelijke website: www.denhaag.nl/bestemmingsplannen > Stadsdeel Centrum > Spuikwartier 2013;

  • digitaal en op papier bij het Den Haag Informatiecentrum, Spui 70 (maandag t/m woensdag en vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en donderdag van 09.00 tot 20.00 uur).

MER-beoordeling Spuiforum

Om vast te stellen of het Spuiforum leidt tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu, is een MER-beoordeling opgesteld. De conclusie van de MER-beoordeling is dat de ontwikkeling van Spuiforum niet leidt tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu. Het is daarom niet noodzakelijk om voor de ontwikkeling van het Spuiforum een MER-procedure te doorlopen.

De MER-beoordeling wordt op basis van het bepaalde in de Wet milieubeheer gelijktijdig met het ontwerp-bestemmingsplan Spuikwartier 2013 van 16 mei t/m 26 juni 2013 ter inzage gelegd.

De MER-beoordeling is in de vorm van een pdf-bestand terug te vinden op de gemeentelijke website: www.denhaag.nl/bestemmingsplannen > Stadsdeel Centrum > Spuikwartier 2013.

Zienswijzen

Een ieder kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken. U dient uw zienswijze voorzien van uw naam, adres, dagtekening, handtekening en motivering, te richten aan de GEMEENTERAAD, Postbus 19 157, 2500 CD Den Haag o.v.v. Spuikwartier 2013. Ook kan eventueel mondeling een zienswijze kenbaar worden gemaakt. U kunt hiertoe een afspraak maken via telefoonnummer: 070-353 4356. Om termijnoverschrijding te voorkomen wordt u verzocht om uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn een afspraak te maken.

Informatiebijeenkomst

Voor dit bestemmingsplan wordt tijdens de terinzagelegging een informatiebijeenkomst georganiseerd.

De informatie over de dag, tijdstip en locatie wordt later gepubliceerd.

Officiële publicaties

In het Gemeenteblad van 15 mei 2013 vindt u de officiële publicaties van de gemeente Den Haag met betrekking tot het bestemmingsplan en de MER-beoordeling.

Naar boven