Logo Ede
Ontwerpbestemmingsplan Ede, Het Maanderzand en de Cavaljéflats, Ede

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ‘Ede, Het Maanderzand en de Cavaljéflats’, met nummer NL.IMRO.0228.BP2012MAAW0002-0201 , in Ede en de daarbij behorende stukken van donderdag 16 mei 2013 tot en met woensdag 26 juni 2013 inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (0318) 680 336.

Online kunt u terecht op www.ede.nl/bestemmingsplannen. Hier vindt u deze bekendmaking terug en een directe link naar het plan. Daarnaast kunt u het plan inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gebied en gevolg

Het verzorgingstehuis Het Maanderzand en de Cavaljéflats maken deel uit van het in Ede gelegen Beatrixpark. Het plangebied wordt in het westen globaal begrensd door de achtertuinen van de Irenelaan. De Zuidelijke Spoorstraat vormt de (globale) oostelijke begrenzing. Ten noorden en ten zuiden van Het Maanderzand bevinden zich twee wooncomplexen. Het betreft “Het Kreelsezand” en “Het Reemsterzand”. Geen van beide maakt deel uit van dit bestemmingsplan. Datzelfde geldt voor het (eveneens te handhaven) woongebouw “Oranienburg” aan de zuidzijde van de Cavaljéflats.

Het plan maakt de bouw van een woonzorgcentrum en daarbij behorende ondersteunende voorzieningen en diensten mogelijk. Het nieuwbouwprogramma omvat in totaal 109 wooneenheden. Daarvan zullen 54 worden ondergebracht in het (nieuwe) Het Maanderzand. Van die 54 wooneenheden zullen 16 worden ingericht en gebruikt als zorgwoningen. De overige 38 wooneenheden zijn reguliere woningen. Ze zijn bestemd voor personen die geen of hooguit enige zorg of begeleiding nodig hebben. Al naar gelang de behoeftevraag kunnen die 38 wooneenheden daarop worden aangepast. Daarnaast gaat Het Maanderzand zich richten op de levering van zorg en ondersteuning van personen die zelfstandig in het gebouw én elders in de wijk wonende ouderen. Op de begane grond komen een servicecentrum met restaurant en ruimten voor (wijk)ondersteunende en zorgfuncties.

In de Cavaljéflats komen 55 geclusterde zorgwoningen. Daarvan zijn er 45 bedoeld als beschermde verblijfplaatsen voor ouderen die lijden aan dementie. Voor ouderen met een lichamelijke beperking zullen er 10 wooneenheden beschikbaar zijn.

Zienswijze

Tijdens de inzageperiode kunt u een schriftelijke zienswijze over het plan sturen aan de gemeenteraad, postbus 9024, 6710 HM Ede. Het indienen van een elektronische zienswijze, bijvoorbeeld per e-mail, is niet mogelijk. Voor meer informatie, of om uw zienswijze mondeling door te geven belt u Esther van Baren, juridisch adviseur bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, (0318) 680 315.

Ede, 15 mei 2013.

Naar boven