Logo Zoetermeer
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Zorghart’, Zoetermeer

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat de gemeenteraad op 18 februari 2013 het bestemmingsplan Zorghart gewijzigd heeft vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad tevens besloten om op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen. Het raadsbesluit tot de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Zorghart met bijbehorende stukken ligt met ingang van 17 mei 2013 ter inzage bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis.

Toelichting bestemmingsplan

Het plangebied ligt in het zuidelijk deel van de wijk Buytenwegh De Leyens. Aan de noordzijde wordt het plangebied begrensd door het tracé van RandstadRail. Aan de oostzijde is de Aziëweg de uiterste grens van het plangebied. Een gedeelte van de Aziëweg ligt binnen het plangebied. De plangrens wordt aan de zuidzijde gevormd door de Saloméschouw en aan de westzijde door de watergang ten westen van de Brechtzijde, waarbij de watergang binnen het plangebied ligt. In het gebied Zorghart is onder andere een aantal medische en zorginstellingen gevestigd, namelijk 't Lange Land Ziekenhuis, het verzorgingshuis Vivaldi van de Vierstroom (voorheen bekend onder de naam Regionaal Expertise Centrum (REC)) en het Psychiatrisch Centrum GGZ Zoetermeer.

Besluit hogere waarden voor geluid

Tevens zijn voor de locatie van ’t Lange Land Ziekenhuis hogere waarden voor geluid vastgesteld vanwege het wegverkeer. De hogere waarden voor geluid zijn nodig omdat voor deze locatie sprake is van een overschrijding van de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder. Op grond van de Wet geluidhinder heeft het college van burgemeester en wethouders de bevoegdheid om in die gevallen een hogere waarde voor geluid vast te stellen dan de voorkeursgrenswaarde.

Instellen van beroep

Met ingang van 17 mei 2013 bestaat gedurende zes weken de mogelijkheid beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend, dan wel kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. Verder is het voor belanghebbenden mogelijk beroep in te stellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Ook tegen het besluit hogere waarden geluid voor ’t Lange Land Ziekenhuis zijn gelegen bestaat de mogelijkheid om met ingang van 17 mei 2013 gedurende zes weken beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbesluit hogere waarden geluid voor de locatie ’t Lange Land Ziekenhuis, hebben ingediend, dan wel kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest.

Verder kan met ingang van 17 mei 2013 gedurende zes weken door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen het besluit om op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Beroepschriften moeten worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Verzoek om voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen en het Besluit hogere waarde geluid treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij gedurende die termijn naast het instellen van beroep ook een voorlopige voorziening is gevraagd. In dat geval treedt een besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer. De Omgevingsbalie is geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag aansluitend tot 19.30 uur. Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14 079.

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer:

http://www.zoetermeer.nl/wonen-vervoer/ruimtelijke-plannen_41687/item/Zorghart_7600.html

Het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is met bijbehorende stukken? digitaal raadpleegbaar op:

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00013-0003

De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op:

http://mos.zoetermeer.nl/e/d/dr/NL.IMRO.0637.BP00013-0003

Zoetermeer, 16 mei 2013

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer, De secretaris H.M.M. Koek

De burgemeester Ch.B. Aptroot

Naar boven