Logo Zoetermeer
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Meerzicht – Westerpark’, Zoetermeer

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat de gemeenteraad op 25 maart 2013 het bestemmingsplan Meerzicht – Westerpark gewijzigd heeft vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad tevens besloten om op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen. Het raadsbesluit tot de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Meerzicht – Westerpark met bijbehorende stukken ligt met ingang van 17 mei 2013 ter inzage bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis.

Toelichting bestemmingsplan

Het plangebied ligt aan de westzijde van de gemeente Zoetermeer en ten noorden van de A12. Het plangebied is op te delen in twee deelgebieden: de woonwijk Meerzicht en het groene Westerpark.

De woonwijk is opgebouwd conform het structuurplan uit 1968 en ligt ten westen van de Afrikaweg, één van de belangrijkste toegangswegen van Zoetermeer. Het recreatiegebied Westerpark sluit aan op de westzijde van de woonwijk. Het park is verdeeld in deelgebieden, elk met hun eigen karakter. Zo zijn er een bosgebied, een bloemenweide, een plassengebied, de natuurtuin en sportvelden. Er is veel ruimte voor extensieve dagrecreatie. Door het park lopen drie fiets- en wandelroutes, er is een trimbaan en een ruiterpad. In het park is ook veel water te vinden, geschikt voor vormen van extensieve dagrecreatie als vissen, waterfietsen, roeien en kanoën.

In het Westerpark is een bowling centrum gevestigd, waar tevens bootjes en waterfietsen te huur zijn. Naast het bowling centrum ligt een grote speeltuin, die tegen betaling te bezoeken is. Aan het einde van de Heuvelweg is BurgGolf gevestigd met een 18 holes golfbaan en een 3 holes oefenbaan.

Aan de kant van de A12 zijn de sportvelden gelegen, met ruimte voor onder meer een handboogschietvereniging en een voetbalvereniging.

In totaal bestrijkt deze bestemmingsplanherziening een gebied van ongeveer 375 hectare. Het te herziene plangebied wordt globaal begrensd door:

  • de gemeentegrens met Leidschendam-Voorburg aan de westzijde;

  • de bebouwing aan de Voorweg aan de noordzijde;

  • het Bredewater en het Abdissenbos aan de oostzijde;

  • de rijksweg A12 aan de zuidzijde.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Ambtshalve zijn de regels, plankaart en/of toelichting op een aantal punten gewijzigd. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar de bij het raadsbesluit behorende Nota aanpassingen bestemmingsplan Meerzicht – Westerpark.

Instellen van beroep

Met ingang van 17 mei 2013 bestaat gedurende zes weken de mogelijkheid beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend, dan wel kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. Verder is het voor belanghebbenden mogelijk beroep in te stellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Verder kan met ingang van 17 mei 2013 gedurende zes weken door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen het besluit om op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Beroepschriften moeten worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Verzoek om voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij gedurende die termijn naast het instellen van beroep ook een voorlopige voorziening is gevraagd. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer. De Omgevingsbalie is geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag aansluitend tot 19.30 uur. Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14 079.

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer:

http://www.zoetermeer.nl/wonen-vervoer/ruimtelijke-plannen_41687/item/meerzicht-westerpark_36051.html

Het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is met bijbehorende stukken digitaal raadpleegbaar op:

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00032-0003

De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op:

http://mos.zoetermeer.nl/e/d/dr/NL.IMRO.0637.BP00032-0003

Zoetermeer, 16 mei 2013

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer, De secretaris H.M.M. Koek

De burgemeester Ch.B. Aptroot

Naar boven