Logo Barendrecht
Vaststelling gewijzigd bestemmingsplan ‘Woongebied Oost’, Barendrecht

Burgemeester en wethouders van Barendrecht maken bekend dat de gemeenteraad op 7 mei 2013 het bestemmingsplan Woongebied Oost (WGO) gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft betrekking op het (woon)gebied ten oosten van de snelweg A29, dat globaal begrensd wordt door de A15 in het noorden, spoorlijn Rotterdam – Dordrecht in het oosten en in het zuiden door het buitengebied (Middeldijk, 3e Barendrechtseweg, Leedeweg en Boezemweg).

Doel van het bestemmingsplan WGO is het plangebied te voorzien van nieuwe actuele planologische planregels en daar waar gewenst is kaders te bieden voor nieuwe (kleinschalige) ruimtelijke ontwikkelingen. Het bestemmingsplan is overwegend conserverend van aard. Dat wil zeggen dat de feitelijke situatie herbestemd wordt. Het plan voorziet niet in grootschalige ruimtelijke ontwikkelingen. Onderstaande projecten worden niet meegenomen in het bestemmingsplan WGO:

  • woningbouwproject op sportpark ‘Ziedewij’;

  • woningbouw aan de Notenhof;

  • nieuwbouw Lokaal Opleidingscentrum (LOC) op sportpark ‘Bongerd’ en verplaatsing van de schietsportvereniging naar het gebied ten noorden van de Dierensteinweg;

  • nieuwbouw brandweerkazerne naast ‘De Baerne’ aan de 2e Barendrechtseweg;

  • woningbouwproject ‘Vlinderslag’;

  • multifunctionele accommodatie aan de Kruidentuin;

  • ‘Centrumontwikkeling’, betreffende de herontwikkeling van het centrum van Barendrecht.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan Woongebied Oost heeft de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan diverse wijzigingen aangebracht. De betreffende wijzigingen kunt u tijdens de periode van ter inzage legging inzien.

Er wordt geen exploitatieplan vastgesteld, omdat de plankosten voor rekening van de gemeente komen en middels een anterieure overeenkomst zijn de plankosten voor nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen anderszins verzekerd zijn.

Inzien:

Het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken liggen met ingang van 17 mei t/m 27 juni 2013 ter inzage bij in het gemeentelijke Servicecentrum. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 9:00 – 15:00u en alleen op afspraak op maandag en woensdag van 15:00 – 20:00 uur en dinsdag en vrijdag van 15:00 tot 17:00 uur. Ook is het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken digitaal beschikbaar op de site van de gemeente www.barendrecht.nl > actueel > ter inzage > ruimtelijke ordening en op www.ruimtelijkeplannen.nl .

Beroep:

Gedurende de hierboven genoemde termijn van ter inzage legging kunnen uitsluitend belanghebbenden beroep instellen tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan die:

  • tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen;

  • bedenkingen hebben tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen.

U kunt uw beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Inwerkingtreding:

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking totdat er een beslissing over dit verzoek is genomen.

Meer informatie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer D.T. Amesz, via telefoonnummer 14 0180.

Naar boven