Logo Sluis
Ontwerpbestemmingsplan Kustversterking en Jachthaven Cadzand-Bad en bijbehorend milieueffectrapport (MER), Sluis

Burgemeester en wethouders van Sluis maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Kustversterking en Jachthaven Cadzand-Bad ter inzage wordt gelegd. Een MER waarin de milieueffecten van de beoogde ontwikkeling op de omgeving in beeld worden gebracht maakt onderdeel uit van het ontwerpbestemmingsplan.

Plangebied

Het plan Kustversterking en Jachthaven Cadzand-Bad bevat de juridisch planologische regeling voor de realisatie van een jachthaven binnen de kaders van de kustversterking. De noordgrens van het plangebied is tevens de gemeentegrens, aan de oostzijde wordt het plan begrensd door een rechte lijn te trekken tot de duinen, oostelijk van strandpaviljoen de Piraat. Aan de zuidzijde wordt het plangebied ruwweg begrensd door de bouwpercelen langs Boulevard de Wielingen, het gemaal en de hotels Noordzee en de Wielingen. Aan de westzijde wordt het plan begrensd door het bestemmingsplan Buitengebied, zodat strandpaviljoen de Strandloper net buiten het plangebied valt.

Het plan inzien

Het ontwerpbestemmingsplan (met de daarbij behorende bijlagen en het ontwerpbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan) ligt met ingang van 16 mei 2013 gedurende zes weken (tot en met 26 juni 2013) voor iedereen tijdens openingstijden ter inzage in het Klanten Contact Centrum (KCC), Nieuwstraat 22 te Oostburg. Het ontwerpbestemmingsplan en de bij het MER behorende stukken zijn ook in te zien via de gemeentelijke website www.gemeentesluis.nl .

Daarnaast kan het volledige ontwerpbestemmingsplan worden geraadpleegd via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl . Het plan heeft het identificatienummer NL.IMRO.1714.bpjachthavenczb13-ON01 . Op verzoek kunnen de desbetreffende stukken buiten kantooruren worden ingezien. U kunt hiervoor een afspraak maken met mevrouw S. den Haan van de afdeling Omgeving, Economie & Vastgoed, tel. +31 (0)117 - 457 251.

Zienswijzen

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de gemeenteraad over het ontwerpbestemmingsplan Kustversterking en Jachthaven Cadzand-Bad op de volgende wijze.

Schriftelijk: u kunt uw zienswijze richten aan de gemeenteraad van Sluis, Postbus 27, 4500 AA Oostburg.

Mondeling: u kunt hiervoor een afspraak maken met mevrouw S. den Haan van de afdeling Omgeving, Economie & Vastgoed op telefoonnummer +31 (0)117-457 251 of per e-mail via sdehaan@gemeentesluis.nl.

Wij maken u er op attent dat het niet mogelijk is uw zienswijze via de gemeentelijke website kenbaar te maken.

Oostburg, 15 mei 2013

Burgemeester en wethouders van sluis, De secretaris, J. Dijkstra

De wnd. burgemeester, J. Suurmond

Naar boven