Logo Ommen
Bestemmingsplan ‘Westerweg Beerzerveld’ vastgesteld, Ommen

Het college van de gemeente Ommen maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de gemeenteraad van Ommen op 25 april 2013 heeft besloten het bestemmingsplan “Westerweg Beerzerveld” vast te stellen.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend. Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn geen wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het vastgestelde bestemmingsplan met vaststellingsbesluit liggen vanaf donderdag 16 mei 2013 gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis bij de balie van het Publieksplein, Chevalleraustraat 2 in Ommen. De laatste dag van de termijn is woensdag 26 juni 2013.

Het vastgestelde bestemmingsplan met vaststellingsbesluit zijn tevens elektronisch te raadplegen op de website van de gemeente Ommen www.ommen.nl en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl .

De bijbehorende stukken, voor zover digitaal beschikbaar, worden tevens langs deze weg ter beschikking gesteld. Voor zover dit niet het geval is wordt in de toelichting aangegeven op welke wijze het analoge stuk beschikbaar is.

Ligging en zakelijke inhoud

Dit plan maakt de herontwikkeling van een open plek mogelijk op een perceel gelegen aan de Westerweg, 7685 PL te Beerzerveld, kadastraal bekend als Ambt Ommen, sectie K, nummers 1411, 1413, 1440 en 1441.

Op deze plek was vroeger een hotel-café-restaurant gevestigd dat inmiddels is gesloopt en verplaatst naar een locatie elders in het dorp Beerzerveld aan de Van Alewijkstraat. In eerste instantie zouden ter plaatse 6 appartementen worden gebouwd. Hiervoor was de bestemming in 2004 al gewijzigd in woondoeleinden in de vorm van appartementen. Gebleken is, dat in een kleine kern als Beerzerveld geen vraag naar appartementen bestaat. Daarom heeft de particuliere initiatiefnemer voor deze locatie een alternatief plan ingediend voor de realisatie van 7 grondgebonden rijenwoningen voor starters op de woningmarkt. Dit bestemmingsplan vormt hiervoor de planologische basis.

Indienen van beroep

Gedurende voornoemde termijn kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan “Westerweg Beerzerveld” bij de Raad van State:

  • a. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze naar voren te brengen.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarom tegelijkertijd met het indienen van beroep aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) vragen een voorlopige voorziening (schorsing) te treffen. Indien binnen genoemde termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven