Logo Oss
Omgevingsvergunning verleend voor de herinrichting van sportpark Amstelhoef, Oss

Burgemeester en wethouders van Oss verleenden op 7 mei 2013 een omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.1 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (afwijking bestemmingsplan, bouwvoornemen en inrit). Tegelijkertijd besloten burgemeester en wethouders geen exploitatieplan vast te stellen. Burgemeester en wethouders sloten op 7 mei 2013 overeenkomsten met de ontwikkelaars van het plan dat met de omgevingsvergunning mogelijk wordt gemaakt. Hieronder leggen wij uit wat dit inhoudt. Ook leest u wat u kunt doen als u het niet eens bent met de omgevingsvergunning en/of de overeenkomsten.

Wat is een omgevingsvergunning?

De omgevingsvergunning is een vergunning voor bouwen, milieu en ruimte. De omgevingsvergunning vervangt verschillende losse vergunningen, zoals de bouwvergunning.

Wat maakt de omgevingsvergunning mogelijk?

De omgevingsvergunning maakt de herinrichting van het sportpark Amstelhoef mogelijk. Onderdeel daarvan is het realiseren van een nieuw clubgebouw. Het plangebied bestaat uit de huidige sportvelden ten noorden van de Amsteleindstraat en de parkeerterreinen ten oosten van de woning aan de Amsteleindstraat 25 en de woning aan de Amsteleindstraat 104. Het project is op bepaalde punten in strijd met de geldende bestemmingsplannen. Daarom wordt voor het project de uitgebreide voorbereidingsprocedure van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht doorlopen.

Wat houden de overeenkomsten in?

Burgemeester en wethouders maakten afspraken met de ontwikkelaars van dit plan, Combinatie Amstelhoef vof. De afspraken en voorwaarden liggen vast in een overeenkomst. De afspraken en voorwaarden gaan voornamelijk over de wijze waarop en de voorwaarden waaronder het plan ontwikkeld wordt. Het verhalen van kosten is hiermee verzekerd. Daarom besloten burgemeester en wethouders op 7 mei 2013 om geen exploitatieplan vast te stellen. De overeenkomsten zijn overeenkomsten als bedoeld in artikel 6.24 van de Wet ruimtelijke ordening.

Welke stukken kunt u inzien?

U kunt vanaf 16 mei 2013 tot en met 26 juni 2013 de volgende stukken inzien:

  • het besluit van burgemeester en wethouders over de omgevingsvergunning

  • de omgevingsvergunning

  • andere stukken over de omgevingsvergunning, zoals de ruimtelijke onderbouwing

  • de mededeling van de omgevingsvergunning

  • de zakelijke inhoud van de overeenkomsten

Waar en hoe kunt u de stukken inzien?

U kunt de mededeling van de omgevingsvergunning inzien op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website www.ruimtelijkeplannen-oss.nl .

Ook kunt u alle stukken inzien bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss. De balie is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur, op donderdag tot 19.00 uur

De bronbestanden van de mededeling van de omgevingsvergunning zijn digitaal beschikbaar op http://bestemmingsplan.oss.nl/RO-online/0828 . Het identificatienummer van de mededeling van de omgevingsvergunning is NL.IMRO.0828.PBspamstelhfoss-VG01 .

Wat kunt u doen als u het niet eens bent met ons besluit en/of de overeenkomsten?

Bent u het niet eens met ons besluit om de omgevingsvergunning te verlenen en/of geen exploitatieplan vast te stellen? Dan kunt u hiertegen beroep instellen. Dat wil zeggen dat u een brief (een ‘beroepschrift’) stuurt aan de Rechtbank ‘s Hertogenbosch. Daarin legt u uit waarom u het er niet mee eens bent. U kunt dit doen van 16 mei 2013 tot en met 26 juni 2013.

U kunt alleen beroep instellen als u:

  • belang hebt bij het besluit om de omgevingsvergunning te verlenen, én

  • gereageerd hebt op het ontwerpbesluit om de omgevingsvergunning te verlenen. Hebt u niet gereageerd? Dan kunt u toch beroep instellen. U moet dan aantonen dat u redelijkerwijs niet kon reageren.

Als u beroep instelt bij de rechtbank, hoeft u alleen het besluit als bijlage bij uw beroepschrift mee te sturen. De rechtbank vraagt vervolgens alle relevante stukken bij burgemeester en wethouders van Oss op.

Stelt u beroep in? Dan kunt u de voorzieningenrechter vragen om een voorlopige voorziening te treffen. Dit schort de inwerkingtreding van het besluit op. De voorzieningenrechter doet dan een voorlopige uitspraak over uw beroep. De rechtbank doet dan later een definitieve uitspraak. De voorzieningenrechter kan alleen een voorlopige uitspraak doen als er snel een uitspraak nodig is.

U stuurt uw beroepschrift en eventueel een verzoek om voorlopige voorziening aan:

Rechtbank ’s-Hertogenbosch

Postbus 90125

2500 MA ’s-Hertogenbosch

U moet betalen om beroep in te stellen of een voorlopige voorziening te vragen. Op de site www.rechtspraak.nl leest u hoeveel u moet betalen en hoe u dit doet.

U kunt niet reageren op de overeenkomsten en/of de zakelijke inhoud daarvan.

Wanneer treden de omgevingsvergunning en de overeenkomsten in werking?

De verleende omgevingsvergunning treedt in werking op 27 juni 2013. De omgevingsvergunning treedt later in werking als er iemand vóór 27 juni 2013 een verzoek om voorlopige voorziening indient. De inwerkingtreding hangt dan af van de voorlopige uitspraak van de voorzieningenrechter. De overeenkomsten traden op 7 mei 2013 in werking.

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog vragen over deze publicatie? Belt u dan met de heer R. van Engeland van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling, via telefoonnummer 14 0412.

Naar boven