Logo Houten
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Sport- en werklandschap Meerpaal’, Houten

Burgemeester en wethouders van Houten maken, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Houten in de vergadering van 23 april 2013 het bestemmingsplan Sport- en werklandschap Meerpaal gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan

Het nieuwe bestemmingsplan voorziet in een planologisch kader voor het Sport- en werklandschap Meerpaal. Het plangebied ligt ten zuidwesten van Houten, grenzend aan het bestaande bedrijventerrein De Meerpaal. Het plangebied wordt begrensd door de wegen De Rede, De Staart, De Rondweg en door het Amsterdam-Rijnkanaal. Het plan voorziet in een planologisch kader voor een sportgebied, een werkgebied en een natuur- en recreatiegebied. Het plan is een uitwerking van de raadsbesluiten van 19 april 2011 en 23 oktober 2012 over de Gebiedsvisie Sport- en werklandschap Meerpaal en de proefverkavelingen van het sport- en het werkgebied. Samen met de verkavelingen van het sportgebied en het werkgebied kunt u de gebiedsvisie raadplegen via de website: www.houten.nl/swmeerpaal .

Inhoud wijziging bestemmingsplan

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft de gemeenteraad bij de vaststelling één relevante wijziging aangebracht in het plan. Op de verbeelding is de gewenste uitbreiding van

bedrijfsgrond bij het dierenpension aan de Veerwagenweg 100 opgenomen. Hierin is ook het bouwvlak met bouwmogelijkheid van 240 m2 verwerkt.

Een ingediende zienswijze om bij de vaststelling van het plan een zogenaamd ‘pick-up-point’ van een supermarktketen in de bestemmingsregeling op te nemen is niet gehonoreerd.

Waar en wanneer kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 16 mei 2013 6 weken ter inzage bij de Gemeente InGang in het gemeentehuis. De Gemeente InGang is uitsluitend geopend op afspraak. Een afspraak kunt u maken via www.houten.nl/afspraak of via telefoonnummer (03) 63 92 611. Telefonisch is de gemeente bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30-17.00 uur.

Het vastgestelde bestemmingsplan is bovendien te raadplegen op de website:

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0321.0350BPSWLMEERPAAL-VAST

De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ruimtelijke-plannen.houten.nl onder het Idn: NL.IMRO.0321.0350BPSWLMEERPAAL-VAST .

Het plan wordt tevens in pdf-formaat beschikbaar gesteld via de gemeentelijke website www.houten.nl/bestemmingsplannen .

Het plan is eveneens te raadplegen via de gemeentelijke webviewer: http://0321.roview.net/ .

Indiening beroepsschrift

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan met ingang van vrijdag 17 mei 2013 gedurende zes weken schriftelijk beroep ingesteld worden door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend op het ontwerpbestemmingsplan. Belanghebbenden wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest kunnen tevens beroep instellen. Ook tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kan een belanghebbende tijdens deze termijn beroep instellen.

Een beroepsschrift wordt gericht, onder vermelding van ‘beroepschrift bestemmingsplan Sport- en werklanschap Meerpaal’ aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift kan ook digitaal ingediend worden via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht . Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

Inwerkingtreding besluit

Het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan treedt in werking op vrijdag 28 juni 2013 tenzij voor deze datum, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben dan kunt via het algemene nummer van de gemeente (030 – 63 92 611) contact opnemen met dhr. M. Schot of dhr. R. de Goede van de afdeling Ruimtelijk Beleid.

Naar boven