Logo Winterswijk
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Winterswijk, Dennendijk 44’, Winterswijk

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Winterswijk in de vergadering van 25 april 2013 het bestemmingsplan “Winterswijk, Dennendijk 44” heeft vastgesteld.

Het projectgebied ligt aan de westzijde van de bebouwde kom van Winterswijk, tussen de Dennendijk en de Rondweg West (N319). Ten westen van de Rondweg West begint het buitengebied van Winterswijk. Aan de overige zijden wordt het plangebied omgeven door (woon)bebouwing.

Directe aanleiding voor dit ontwerpbestemmingsplan is het voornemen om in het plangebied kinderopvang mogelijk te maken. De huidige woonbestemming wordt, in verband met het beoogde gebruik, gewijzigd in de bestemming “maatschappelijk”. Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is een tweetal wijzigingen aangebracht:

Verbeelding: twee specifieke aanduidingen voor speelplaatsen;

Planregels: artikel 3 Maatschappelijk: verwijzingen naar de specifieke aanduidingen voor speelplaatsen.

Het raadsbesluit en het bestemmingsplan liggen met ingang van woensdag 15 mei 2013 ter inzage. De stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij de receptie van het gemeentekantoor aan de Stationsstraat 25. Het bestemmingsplan is ook via internet in te zien op www.winterswijk.nl > wonen en leven > ruimtelijke ordening > bebouwde kom > deelplannen bebouwde kom > vastgestelde plannen. Daarnaast is het bestemmingsplan te raadplegen via het webadres: www.ruimtelijkeplannen.nl . Het planidentificatienummer is: NL.IMRO.0294.BP1010SGDENNEND44-VA01 .

Gedurende de beroepstermijn (van donderdag 16 mei 2013 tot en met woensdag 26 juni 2013) kan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld. Beroep kan worden ingesteld door:

Belanghebbenden die tegen het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad;

Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze in te dienen.

Tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpplan zijn aangebracht kan een ieder, gedurende de termijn van terinzagelegging, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepschrift kunt u sturen naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op donderdag 27 juni 2013. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt dit besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven