Logo Brummen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Eerbeek Centrum, deelgebied Stuijvenburchstraat e.o’, Brummen

( NL.IMRO.0213.BPEECE370000-on02 )

Burgemeester en wethouders hebben, gelet op artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), op 1 mei 2013 besloten om het ontwerpbestemmingsplan ‘Eerbeek Centrum, deelgebied Stuijvenburchstraat e.o.’ voor zienswijzen ter inzage te leggen.

Het bestemmingsplan ‘Eerbeek Centrum, deelgebied Stuijvenburchstraat e.o.’ voorziet in het actualiseren van de bestemmingsplannen in het centrum van Eerbeek voor de omgeving Stuijvenburchstraat, Loenenseweg, Oranje Nassauplein en de spoorlijn. Met het ontwerpbestemmingsplan ‘Eerbeek Centrum, deelgebied Stuijvenburchstraat e.o.’ is beoogd de verouderde bestemmingsplannen te actualiseren en op een adequate wijze de bestaande situatie vast te leggen. Daar waar mogelijk heeft een doorvertaling plaatsgevonden van de vastgestelde Structuurvisie centrumgebied Eerbeek.

Plangbied bestaat uit twee delen, het Oranje Nassauplein en de omgeving Stuijvenburchstraat.

Het Oranje Nassauplein wordt grofweg begrensd door de Boerhaavelaan aan de noordzijde. De oostelijke grens wordt gevormd door de Einthovenstraat, (een woonfunctie aan) de Nobelstraat en woonfuncties aan de Kloosterstraat. Aan de zuidzijde wordt dit deel begrensd door woonfuncties aan de Huygenslaan. De westelijke grens wordt gevormd door woonfuncties aan de P. Zeemanstraat, een woonfucntie de Kamerlingh Onnostraat, een woonfunctie aan de Nobelstraat en de Eykmanstraat.

De omgeving Stuijvenburchstraat wordt grofweg begrensd door woon- en centrumfuncties aan de Bernstein, de Veldweg, de Rentmeesterstedeweg, de Smeestraat, de Illinckstraat. De oostgrens wordt gevormd door de H.A. Grizellstraat en het voormalige Burgersterrein. In het zuiden wordt de grens gevormd door woon- en centrumfuncties van de Stationsstraat, het Beekpad, de Kloosterstraat en de Boerhaavelaan. De Einthovenstraat en woonfuncties aan de Bernstein vormen de westelijke grens. Onderdeel van het deel Stuijvenburchstraat wordt tevens gevormd door de spoorlijn Dieren – Apeldoorn, gelegen tussen (grofweg) de Stuijvenburchstraat/Loenenseweg en de Loubergweg.

Inzagetermijn

Analoog

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf dinsdag 14 mei tot en met maandag 24 juni 2013, gedurende een termijn van zes weken, tijdens openingstijden, ter inzage bij de centrale receptie.

Op woensdag 22 mei 2013 wordt er van 19.00 uur tot en met 20.30 uur in het Tjark Riks Centrum in Eerbeek (Derickxkamp 2a), een inloopbijeenkomst georganiseerd voor een ieder die belangstelling heeft in het ontwerpbestemmingsplan en om vragen te stellen over het ontwerpbestemmingsplan.

Digitaal

Het ontwerpbestemmingsplan is tevens digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.brummen.nl (onder ‘plannen en projecten’). De bronbestanden zijn ook via www.ruimtelijkeplannen.nl raadpleegbaar en beschikbaar. Voor een link naar deze bestanden kunt u terecht op de gemeentelijke website.

Zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn kan een ieder zowel een mondelinge als bij voorkeur schriftelijke zienswijzen indienen bij de gemeenteraad van Brummen, Postbus 5, 6970 AA te Brummen. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met mevrouw G. Pothof-Boers, beleidsadviseur Ruimtelijke Ordening van de afdeling Ruimte, tel. (0575) 56 8542 of per mail op: g.boers@brummen.nl.

Naar boven