Logo Amsterdam
Ontwerpbestemmingsplan ‘Stationseiland’, Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het volgende bekend:

Het ontwerpbestemmingsplan Stationseiland met de daarop betrekking hebbende stukken ligt met ingang van 16 mei 2013 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres:

  • Het Voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.centrum.amsterdam.nl .

Het ontwerpbestemmingsplan Stationseiland met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl . Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.A1201BPGST-OW01 .

Het plangebied van het bestemmingsplan Stationseiland wordt in het noorden begrensd door het IJ, in het oosten door de Oostertoegang, in het zuiden door het Open Havenfront en in het westen door de Westertoegang.

Gelet op actualiseringsverplichting op grond van het bepaalde in de Wet ruimtelijke ordening (Wro) is het noodzakelijk een bestemmingsplan in procedure te brengen dat voorziet in een actueel juridisch planologische regeling voor dit gebied. Dit bestemmingsplan beoogt hierin te voorzien. Het bestemmingsplan is overwegend conserverend van aard.

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

Schriftelijke zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam, per adres; de directeur van de Dienst Ruimtelijke Ordening, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met de dienst Ruimtelijke Ordening, team Juridische en Milieuzaken, telefoonnummer 020 255 1508.

Amsterdam, 15 mei 2013

burgemeester en wethouders, A.H.P. van Gils secretaris

E.E. van der Laan burgemeester

Naar boven