Logo Someren
Algemene Structuurvisie Someren 2028, Someren

Het college van burgemeester en wethouders van Someren maken op grond van artikel 2.1 en 2.4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 24 april 2013 de Algemene Structuurvisie Someren 2028 heeft vastgesteld.

De structuurvisie is richtinggevend voor het gemeentelijk handelen en vormt een belangrijk beoordelingskader voor ruimtelijke initiatieven in de gemeente Someren. De structuurvisie is in essentie een ruimtelijk plan, maar geeft de samenhang met economisch, ecologisch of sociaal-maatschappelijk beleid aan. De structuurvisie schetst vanuit deze brede invalshoek het beeld van hoe het grondgebied van de gemeente Someren er op lange termijn, in 2028, uitziet.

De ontwerpstructuurvisie heeft vanaf 20 december 2012 zes weken ter inzage gelegen. Hierop zijn 13 zienswijzen ontvangen, een advies van het WMO-Platform Someren en een brief van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant. Naar aanleiding van deze reacties en door besluitvorming van het college, zijn er wijzigingen aangebracht in de Algemene Structuurvisie Someren 2028 ten opzichte van het ontwerpplan zoals dat ter inzage heeft gelegen.

De Algemene Structuurvisie Someren 2028 ligt voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis, Wilhelminaplein 1 te Someren. De digitaal vastgestelde structuurvisie is vanaf donderdag 16 mei 2013 beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl onder plannummer NL.IMRO.0847.SV02013001-VS01 . Ook is de vastgestelde structuurvisie in te zien op www.someren.nl , via het tabblad ‘Raad en College’ en vervolgens ‘Beleid’. Op aanvraag en tegen vergoeding van de kosten kunt u een exemplaar van de structuurvisie bestellen. Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer Y. Vavier van de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke ordening en Milieu via tel. (0493) 494 888 of y.vavier@someren.nl.

De Algemene Structuurvisie Someren 2028 treedt op 16 mei 2013 in werking. De structuurvisie is geen voor burgers bindend juridisch document en daarom kan tegen het besluit tot vaststelling van de structuurvisie, op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht, geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld

Naar boven