Logo Eijsden-Margraten
Ontwerpbestemmingsplan Eijsden, Eijsden – Margraten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Eijsden – Margraten maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijk ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van maandag 21 januari 2013 tot en met zondag 3 maart 2013 het ontwerpbestemmingsplan Eijsden (verbeelding, regels en toelichting) met bijbehorende documenten voor eenieder ter inzage ligt in het gemeentehuis locatie Eijsden, Breusterstraat 27 te Eijsden.

Op grond van art. 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening dient iedere tien jaar een actualisering van het bestemmingsplan plaats te vinden. De huidige bestemmingsplannen voor de kern Eijsden zijn voor het merendeel 10 jaar oud. Reden voor het opstellen van een nieuw bestemmingsplan. Dit nieuwe bestemmingsplan voorziet ook in het mogelijk maken van een herontwikkeling op de locaties Veldje en Marathon in Eijsden.

Dit bestemmingsplan is grotendeels conserverend van aard. Nieuwe ontwikkelingen zijn opgenomen voor ’t Veldje en de Marathon (ter plaatse van de gymzaal).

In december 2005 heeft de raad van de voormalige gemeente Eijsden namelijk ingestemd met het Definitief Ontwerp Centrumplan Eijsden en het college van burgemeester en wethouders opgedragen om aan de verschillende delen van dit Centrumplan uitvoering te geven. Een van de onderdelen van dit Centrumplan Eijsden was de realisering van woningen aan het Veldje en de Marathon.

De beoogde herontwikkeling van de locatie Veldje voorziet in de gedeeltelijke sloop van de bestaande flats en vervolgens de bouw van grondgebonden en gestapelde woningen. De locatie Marathon voorziet in de bouw van grondgebonden woningen, waarbij de gymzaal wordt gesloopt. Dit bestemmingsplan geeft het planologisch kader aan voor deze herontwikkeling. Concrete bouwplannen zijn derhalve nog niet in te zien.

Servatius Wonen & Vastgoed is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van deze herontwikkelingslocaties.

Voor inzage in het ontwerpbestemmingsplan kunt u contact opnemen met het KlantenContactCentrum, telefoonnummer 043 458 8488. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens te raadplegen op onze website www.eijsden-margraten.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder zijn of haar zienswijzen op dit ontwerpbestemmingsplan (bij voorkeur) schriftelijk of mondeling kenbaar maken bij de gemeenteraad van Eijsden – Margraten, Postbus 10, 6269 ZG Margraten.

Indien u een mondelinge zienswijze naar voren wilt brengen, kunt u contact opnemen met dhr. J.H.E. Rutten via het telefoonnummer 043 458 8488.

Op het bestemmingsplan is de Crisis- en Herstelwet van toepassing.

Eijsden – Margraten, 16 januari 2013

Naar boven