Logo Loon op Zand
Ontwerpbestemmingsplan De Wereld van De Efteling, Loop op Zand

NL.IMRO.0809.BPWvdEfteling2013-OW01

Het college van burgemeester en wethouders van Loon op Zand maakt ter voldoening aan het gestelde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van donderdag 17 januari 2013 tot en met woensdag 27 februari 2013 het ontwerpbestemmingsplan Wereld van De Efteling met de daarbij behoren stukken voor iedereen ter inzage liggen.

Het plangebied bestaat uit het dagrecreatieterrein van De Efteling, de golfbaan, de verblijfrecreatieve terreinen (Bosrijk en Het Loonse Land), bosgebied en enkele agrarische percelen. Het plangebied is globaal begrensd door de Europalaan aan de noordzijde, aan de oostzijde door de N261 (Midden-Brabantweg), aan de zuidzijde door het Hooispoor en de Eerste Dwarsbaan en aan de westzijde door de Paalbaan. Het doel van voorliggend bestemmingsplan is het opstellen van een eenduidige en uniforme juridische regeling voor het toegestane gebruik en de toegestane bebouwing binnen het plangebied. Het bestemmingsplan is met name gericht op het beheer van de bestaande situatie en heeft een conserverend karakter. De bestaande ruimtelijke en functionele structuur van het plangebied zijn in voorliggend bestemmingsplan vastgelegd.

Het ontwerpbestemmingsplan Wereld van De Efteling kunt u vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl, een directe link hiernaar vindt u op www.loonopzand.nl. Verder ligt het plan ter inzage bij de balie Openbare Ruimte in de gemeentewinkel, Nieuwe Markt 5 in Kaatsheuvel.

Een ieder kan gedurende de termijn van terinzageligging een zienswijze kenbaar maken over ontwerpbestemmingsplan. Uw schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van Loon op Zand, Postbus 7, 5170 AA Kaatsheuvel. Voor het inbrengen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer H. Hooning, telefoonnummer 0416-289156, of email h.hooning@loonopzand.nl.

Naar boven