Logo Strijen
Ontwerp bestemmingsplan ‘opstellen van een actuele en adequate regeling voor het beheer van de bestaande situatie in de kern Strijensas’, Strijen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp bestemmingsplan Strijensas met bijbehorende stukken vanaf maandag 13 mei 2013 voor een periode van 6 weken (dus tot 24 juni 2013) ter inzage ligt.

Het ontwerp bestemmingsplan ziet toe op het opstellen van een actuele en adequate regeling voor het beheer van de bestaande situatie in de kern Strijensas. Daarnaast maakt het bestemmingsplan het mogelijk om op twee locaties vervangende nieuwbouw (woningen) te realiseren. Dit betreffen de locaties Suze Groenewegstraat (nrs. 5 t/m 15 oneven en nrs. 2 t/m 6 even) en de Adrianus van Vugtstraat (nrs. 1 t/m 9 oneven). Tevens maakt het bestemmingsplan het mogelijk om het pand waarin de school is gevestigd (Suze Groenewegstraat 3) om te bouwen tot woningen. Voor de bouw van de woningen is een overeenkomst over grondexploitatie (artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening) gesloten.

U kunt het ontwerp bestemmingsplan en de bijbehorende stukken op werkdagen tijdens openingstijden inzien bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis (Waleplein 2 in Strijen). Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Het gemeentehuis is op 20 mei 2013 en 14 juni 2013 gesloten.

U kunt het ontwerp bestemmingsplan ook raadplegen via de website: www.ruimtelijkeplannen.nl , onder ‘NL.IMRO.0617.bpss-on01 ’. Nadere informatie kunt u vinden op onze website: www.strijen.nl , onder leven en werken, projecten, bestemmingsplannen, bestemmingsplan Strijensas.

Een ieder wordt gedurende de ter inzage termijn in de gelegenheid gesteld een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan in te dienen bij de gemeenteraad van Strijen, postbus 5881, 3290 EA Strijen. Deze zienswijze dient bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Als u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, dan kunt u hiervoor een afspraak maken met mevrouw L. Bos, bereikbaar onder telefoonnummer 078-6748251.

Wij wijzen u erop dat het indienen van een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan per e-mail niet mogelijk is.

Op maandag 27 mei 2013 organiseren wij een openbare informatiebijeenkomst in het verenigingsgebouw Strijensas, Havenstraat 5 in Strijensas. Deze avond begint om 20.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst zal de inhoud van het ontwerp bestemmingsplan nader worden toegelicht. U bent van harte welkom om deze bijeenkomst bij te wonen.

Wanneer u de bijeenkomst wilt bijwonen verzoeken wij u (omwille van de organisatie) dit uiterlijk 24 mei 2013 te melden per e-mail: strijensas@strijen.nl of via telefoonnummer 078-6748200 (receptie gemeentehuis).

Strijen, 10 mei 2013

burgemeester en wethouders van Strijen, namens hen, J. de Pee het hoofd van de sector Wonen & Werken

Naar boven