Logo Velsen
Ontwerpbestemmingsplan ‘IJmuiden Centrum’, Velsen

Aankondiging

Burgemeester en Wethouders van Velsen hebben besloten de gemeenteraad voor te stellen een nieuw bestemmingsplan vast te stellen voor het centrum van IJmuiden genaamd bestemmingsplan IJmuiden Centrum.

Waar ligt het plangebied:

Het gebied “IJmuiden Centrum” is gelegen tussen de Piet Heinstraat/Oosterduinweg in het noorden en de Merwedestraat/Rijnstraat/Willemsbeekweg in het zuiden. De afbakening van het oosten en het westen zijn de Zoutmanstraat/Heidestraat respectievelijk Marktplein/Merwedestraat.

Wat gaat er gebeuren:

Binnen het plangebied blijven diverse functies mogelijk die men in een stadscentrum mag verwachten. De bestemmingen in het bestemmingsplan zijn globaler gemaakt. Dit geeft horeca en detailhandel meer vrijheid om, zonder af te wijken van het bestemmingsplan, leegstaande panden te benutten.

Verder wordt de hoogwaardig openbaar vervoerverbinding door de Lange Nieuwstraat mogelijk gemaakt en wordt er ruimte gegeven aan evenementen op het Velserduinplein en Plein 1945. Wat betreft de woongebieden wijzigt er feitelijk niks. Voor de beoogde ontwikkelingen aan de Kalverstraat (naast de Albert Heijn) is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen.

Inzage in het plan:

Krachtens artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4, artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht, ligt het ontwerp-bestemmingsplan IJmuiden Centrum (idn: NL.IMRO.0453.BP0701IJMUIDENCEN1-O001 ) van vrijdag 10 mei tot en met donderdag 20 juni 2013 ter inzage bij de receptie van het stadhuis en de centrale bibliotheek. Het digitale bestemmingsplan is ook te raadplegen via de gemeentesite www.velsen.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl .

De openingstijden van het stadhuis zijn op werkdagen van 09.00 uur tot 16.00 uur en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Voor inhoudelijke vragen over het bestemmingsplan kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar van de afdeling Economische Zaken, Wonen en Ruimtelijke Ontwikkelingen, tel. 0255-567200.

Indienen van zienswijzen:

Van vrijdag 10 mei 2013 tot en met donderdag 20 juni 2013 kunt u een zienswijze indienen op het plan. Dit doet u door een brief te richten aan gemeenteraad van Velsen, Postbus 465, 1970 AL IJmuiden, onder vermelding van “zienswijze ontwerp-bestemmingsplan IJmuiden Centrum”. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar dhr. R. van der Linden, telefoonnummer 0255-567200

Naar boven