Logo Eemsmond
Facetbestemmingsplan gebruiksregeling woonbestemmingen, Eemsmond

Op donderdag 11 april 2013 heeft de gemeenteraad van Eemsmond het 'Facetbestemmingsplan gebruiksregeling woonbestemmingen' vastgesteld. Dit plan geeft de gemeente de mogelijkheid te sturen op het gebruik van kamerverhuur, logies en pension. Het door de raad vastgestelde facetbestemmingsplan wijkt af van het eerder ter inzage gelegde ontwerp: de afwijkingsbevoegdheid voor Uithuizen dorpscentrum en Uithuizermeeden dorpscentrum is geschrapt, waardoor er nu één uniforme regeling is voor heel Eemsmond.

Ter inzage

Van maandag 13 mei tot en met zondag 23 juni 2013 liggen het facetbestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Hoofdstraat-West 1 in Uithuizen. U kunt de stukken ook downloaden via www.eemsmond.nl .

In werking

Op maandag 24 juni 2013 treedt het Facetbestemmingsplan gebruiksregeling woonbestemmingen in werking.

Beroep

Tot en met zondag 23 juni 2013 kunt u beroep instellen tegen het vastgestelde facetbestemmingsplan bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

  • als u belanghebbende bent en kunt aantonen dat u niet in staat bent geweest tijdig te reageren op het ontwerp;

  • als u belanghebbende bent en beroep instelt tegen de wijziging die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht.

Voorlopige voorziening

Bij uw beroep kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Daarmee vraagt u de werking van het bestemmingsplan uit te stellen tot het moment dat op uw beroep is beslist.

Naar boven