Logo Huizen
Vastgesteld bestemmingsplan Haven en Bedrijventerreinen en besluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai Wet geluidhinder, Huizen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Huizen maken overeenkomstig art. 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 25 april 2013 het bestemmingsplan Haven en Bedrijventerreinen gewijzigd heeft vastgesteld.

Bij besluit van 26 maart 2013 hebben burgemeester en wethouders op grond van de Wet geluidhinder besloten tot vaststelling van hogere grenswaarden zoals bedoeld in deze wet in verband met de geprojecteerde woningbouw op het zuidelijk deel van het v.m. Lucentterrein grenzend aan de Botterstraat en de Baanbergenweg.

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling verschillende wijzigingen in het ontwerp bestemmingsplan aangebracht ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen. De wijzigingen hebben een uiteenlopend karakter en hebben betrekking op de verbeelding, de planregels en de plantoelichting. De wijzigingen hebben onder meer betrekking op:

  • Begrenzing van de omvang van de hoeveelheid m2 bedrijfsvloeroppervlakte (bvo) voor zogenaamde volumineuze detailhandel op het Lucentterrein en een deel van het BNI-terrein(strook langs Havenstraat);

  • Verlaging van de maximale bouwhoogte tot 15 m voor het terrein direct ten noorden van restaurant de ‘Haven van Huizen’.

  • Opname van een duidelijke omschrijving van de begrippen ‘botterwerf’ en ‘botenloods’ in de planregels.

Inhoud bestemmingsplan:

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de actualisatie van het huidige bestemmingsplan, dat dateert uit 1999. Het plangebied betreft het gebied waarin zijn begrepen: de oude haven en omgeving, de bedrijventerreinen, woonwijken ’t Harde en Gooierhoofd, sport en recreatiegebied Wolfskamer.

Het bestemmingsplan heeft aan de ene kant betrekking op een vastlegging van de bestaande situatie waarin ook de recent gerealiseerde projecten op het Lucentterrein, het nautisch kwartier en op het Wolfskamerterrein (Mulock Houwerschool en nog te bouwen sporthal) zijn begrepen.

Aan de andere kant biedt het bestemmingsplan de nodige nieuwe bestemmingsregeling voor geplande nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen in het plangebied zoals op het Lucentterrein, de strook aan de oostzijde van de Havenstraat (BNI terrein incl krachtcentrale) en de nog te ontwikkelen vervolgfasen (2e en 3e fase) van het gebied aan de kop van de oude haven.

Voor het zuidelijk deel van het Lucentterrein grenzend aan Botterstraat en Baanbergenweg dat bestemd is voor bedrijfs- en maatschappelijke functies, is nu ook de mogelijkheid voor woningbouw opgenomen.

Het bestemmingsplan bevat voorts de mogelijkheid voor woningbouw voor de 3e fase van het oude havengebied (meest noordelijke deel) die via een wijzigingsbevoegdheid van burgemeester en wethouder gerealiseerd kan worden.

Inzien bestemmingsplan en besluit hogere grenswaarden

Het vastgestelde bestemmingsplan Haven en Bedrijventerreinen met bijbehorende stukken en het besluit hogere grenswaarden liggen van 17 mei 2013 tot en met 28 juni 2013 voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis bij het Klantcontactpunt (centrale receptie). Dit Klantcontactpunt is geopend op ma, di, do: 08.30–17.00, wo: 07.30–19.30 en vr: 08.30–16.00 uur.

Het bestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen via de gemeentelijke website www.huizen.nl . Door te klikken op ‘Wonen’ en vervolgens op ‘Bestemmingsplannen in procedure’, kunt u het bestemmingsplan Haven en Bedrijventerreinen lezen, opslaan of printen.

Het bestemmingsplan is ook in elektronische vorm te raadplegen op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0406.BPHENB2010-VG01

Beroep instellen:

Tegen de besluiten kan beroep worden ingesteld. De beroepstermijn loopt van 18 mei 2013 tot en met 28 juni 2013.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan;

  • Belanghebbenden die eerder een ontvankelijke zienswijze hebben ingediend;

  • Belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze in te dienen.

Het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarden treden in werking op 29 juni 2013. Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van de besluiten. In geval van onverwijlde spoed kunt u, naast het indienen van een beroepschrift, gelijktijdig een verzoek om voorlopige voorziening indienen; dit schort de inwerking treding van de besluiten wel op. De besluiten treden dan pas in werking nadat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

In alle gevallen geldt dat het beroepschrift en/of het verzoek om voorlopige voorziening binnen de beroepstermijn moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

Huizen, 16 mei 2013

Naar boven