Logo Dordrecht
Ontwerpbestemmingsplan ‘De Staart’, Dordrecht

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt tijdens de openingsuren het ontwerpbestemmingsplan “De Staart” (NL.IMRO.0505.BP187Staart-2001) met bijbehorende stukken met ingang van 17 januari 2013 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in de hal van het Stadskantoor, Spuiboulevard 300 te Dordrecht. Het bestemmingsplan is tevens in te zien via de website www.dordrecht.nl/ruimtelijkeplannen. Het bestemmingsplan kan ook worden ingezien via

www.ruimtelijkeplannen.nl onder het bovenvermelde planidentificatienummer.

Het plangebied beslaat het bedrijfsterrein De Staart inclusief de Oostpoortlocatie en de ten zuiden hiervan gelegen woongebieden. Het Wantij vormt de zuidgrens van het plangebied. Het bestemmingsplan regelt de bestaande bebouwing en functies.

Het plan maakt ook enkele nieuwe ontwikkelingen mogelijk. De eerste is het verkleinen van de veiligheidscontour op de Oostpoortlocatie waardoor dichter bij de N3 kan worden gebouwd. De tweede is het kunnen bebouwen van het voorterrein van de voormalige stortplaats Craijestein (eigendom HVC). De derde is een bedrijfsverzamelgebouw bij de Merwehal en de vierde is een botenloods nabij jachthaven Westergoot. Daarnaast maakt het plan vervangende nieuwbouw mogelijk van de woningen van het Woon- en Zorgcentrum De Merwelanden 515 aan de Haringvlietstraat. Een deel van het hoofdgebouw kan worden opgehoogd.

Eenieder kan gedurende de termijn van de terinzagelegging (tot en met 27 februari 2013) bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerp naar voren brengen (adres: Gemeenteraad van Dordrecht, Postbus 8, 3300 AA Dordrecht). Deze zienswijzen dienen bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend onder vermelding van “zienswijze ontwerpbestemmingsplan “De Staart””. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk 19 februari 2013, een telefonische afspraak te worden gemaakt, telefoon: (078) 770 49 02.

Dordrecht, 16 januari 2013

Burgemeester en wethouders van Dordrecht

Naar boven