Logo Ouder-Amstel
Omgevingsvergunning voor de bouw van een showroom/garage aan de Pieter Braaijweg op het Amstel Businesspark Zuid te Duivendrecht, Ouder-Amstel

BMW Amsterdam B.V. heeft Burgemeester en Wethouders van Ouder-Amstel verzocht om een omgevingsvergunning te verlenen voor de bouw van een showroom/garage aan de Pieter Braaijweg op het Amstel Businesspark Zuid te Duivendrecht. De noodzaak om nieuwbouw te realiseren is gelegen in het feit dat het huidige pand, gelegen op de hoek Pieter Braaijweg/Spaklerweg, te klein is geworden voor de bedrijfsvoering.

Het bouwplan is niet geheel in overeenstemming van het bestemmingsplan “Industriegebied Amstel 1977”. Daarom moet een procedure voor afwijking van dit bestemmingsplan gevoerd worden. De afwijking heeft betrekking op de bouwhoogte. Op grond van het bestemmingsplan is een maximale bouwhoogte van 15 meter toegestaan. De hoogte van de nieuwbouw zal circa 19 meter bedragen. Voorts wordt een klein deel van het gebouw buiten de erfgrens gerealiseerd.

Uit een oogpunt van een goede ruimtelijke ordening bestaan er geen bezwaren tegen dit bouwplan. Op 25 april 2013 heeft de gemeenteraad een verklaring van geen bedenkingen verleend voor dit bouwplan als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, sub a3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. De ontwerpverklaring van geen bedenkingen voorziet in de mogelijkheid om de omgevingsvergunning te verlenen in afwijking van het geldende bestemmingsplan. In verband hiermee is de ontwerp-omgevingsvergunning opgesteld.

De ontwerp-omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken en de door de gemeenteraad afgegeven ontwerpverklaring van geen bedenkingen liggen met ingang van 9 mei tot en met 19 juni 2013 voor een ieder ter inzage:

  • op het gemeentehuis te Ouderkerk aan de Amstel, Vondelstraat 1 (openingstijden: maandag, dinsdag en donderdag 08.00-17.00 uur, woensdag 08.00-19.30 uur en vrijdag 08.00-16.00 uur)

  • in het Dorpshuis van Duivendrecht, Dorpsplein 60 te Duivendrecht (geopend: maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 23.00 uur en vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur en 16.00-23.00 uur)

Reageren:

Gedurende de termijn van ter inzagelegging kan een ieder, bij voorkeur schriftelijk, een zienswijze indienen op de ontwerp-omgevingsvergunning en/of de ontwerpverklaring van geen bedenkingen. Zienswijzen op de ontwerp-omgevingsvergunning kunnen worden ingediend bij Burgemeester en Wethouders van Ouder Amstel, Postbus 35, 1190 AA Ouderkerk aan de Amstel. Zienswijzen op de ontwerpverklaring van geen bedenkingen kunnen worden ingediend bij de gemeenteraad, Postbus 35, 1190 AA Ouderkerk aan de Amstel.

Voor vragen en het maken van een afspraak voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch of per mail contact opnemen met mevrouw E. van den Kerkhoff, telefoon: (020) 496 21 21; mail: e.kerkhoff@ouder-amstel.nl. VVoor het mondeling indienen van een zienswijze op de ontwerpverklaring van geen bedenkingen kan contact opgenomen worden met de met de griffier van de gemeenteraad, de heer W. van Zanen, tel. (020) 496 21 21.

De stukken zijn tevens beschikbaar op de gemeentelijke website www.ouder-amstel.nl onder het kopje “plannen en projecten/bestemmingsplannen” en op www.ruimtelijkeplannen.nl. (ID:NL.IMRO.0437.BMW-on01).

Naar boven