Logo Eindhoven
Vastgesteld bestemmingsplan Grasrijk, Eindhoven

De gemeenteraad van Eindhoven heeft op 23 april 2013 het bestemmingsplan Grasrijk vastgesteld. De wijk Grasrijk is een bestaande woonwijk in Meerhoven. Het huidige bestemmingsplan van Grasrijk is ouder dan 10 jaar. In het geactualiseerde bestemmingsplan Grasrijk zal de bestaande situatie worden vastgelegd waarbij de stedenbouwkundige uitgangspunten, zoals deze zijn vastgelegd in het Masterplan Meerhoven en het Stedenbouwkundige plan voor Grasrijk, gerespecteerd worden. Met name de herkenbare architectuur en het ritme van profielen per woningtype zullen worden vastgelegd.

Wijzigingen

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad wijzigingen aangebracht. Deze wijzigingen hebben betrekking op het volgende:

  • artikel 17.3.a wordt verwijderd en vervangen door de volgende zin: ‘de veiligheid met betrekking tot de gasleiding niet wordt geschaad en geen kwetsbare objecten worden toegelaten’;

  • op de verbeelding wordt de leidingstrook teruggebracht naar 5 meter aan weerszijden van de hartlijn van de leiding;

  • op de verbeelding wordt een aanduiding toegevoegd voor de HOV (Hoogwaardige Openbaar Vervoers)-lijn;

  • de geluidsparagraaf is aangepast naar aanleiding van een akoestisch onderzoek voor het nog uit te werken gebied ‘De Hooglanden’;

  • “gebouwen en bouwwerken geen gebouwen zijnde voor het opwekken van duurzame energie;” wordt vervangen door “nutsvoorzieningen en voorzieningen voor het opwekken van duurzame energie;”;

  • in de regels wordt in artikel 21. ‘Algemene aanduidingsregels’ het volgende artikel toegevoegd:

    Artikel 21.2 veiligheidszone – leiding:

    • a. Binnen de aanduiding "veiligheidszone – leiding" zijn geen kwetsbare objecten,als bedoeld in artikel 1, lid 1.60, of beperkt kwetsbare objecten, als bedoeld in artikel 1, lid 1.18, toegestaan;

    • b. het bepaalde onder a. is niet van toepassing op aanwezige kwetsbare of beperkt kwetsbare objecten.

Inzage

Het besluit van de gemeenteraad, het bestemmingsplan en de overige stukken liggen met ingang van donderdag 16 mei 2013 tot en met donderdag 26 juni 2013 ter inzage. U kunt deze inzien bij het Inwonersplein in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10, Eindhoven.

De openingstijden van het Inwonersplein zijn:

Zonder afspraak:

maandag t/m vrijdag van 09.00-13.00 uur

Met afspraak:

maandag t/m vrijdag van 13.00-16.30 uur en

maandag- en vrijdagavond tot 19.00 uur

Het maken van een afspraak is mogelijk via het digitaal loket op www.eindhoven.nl of telefonisch via telefoonnummer 14040 (iedere werkdag tussen 8.30 en 17.00 uur).

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan bekijken via:

De bronbestanden kunt u vinden via:

www.eindhoven.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0772.80142-/NL.IMRO.0772.80142-0301/

Beroep

Met ingang van vrijdag 17 mei 2013 tot en met donderdag 27 juni 2013 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad. Beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die op tijd een zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te dienen;

  • een belanghebbende die bezwaren heeft tegen de wijzigingen die door de gemeenteraad in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Op dit besluit is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorlopige voorziening en inwerkingtreding

Een beroep heeft geen schorsende werking. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 28 juni 2013. Om dit te voorkomen kan degene die een beroepschrift heeft ingediend, verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Dit kan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De voorzitter kan een voorlopige voorziening treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven