Logo Strijen
Vastgesteld bestemmingsplan Schenkelhof, Strijen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Schenkelhof’ in de vergadering van 23 april 2013 ongewijzigd heeft vastgesteld. In deze vergadering heeft de gemeenteraad tevens besloten om geen exploitatieplan vast te stellen omdat het verhaal van kosten van de grondexploitatie anderszins is verzekerd door het sluiten van een anterieure overeenkomst.

Plangebied

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het realiseren van 4 vrije bouwkavels en het aanpassen van de bijbehorende inrichting van de buitenruimte op/nabij het perceel Schenkeldijk 16-18 in Strijen. Op 29 mei 2007 is reeds een vrijstelling op grond van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en een reguliere bouwvergunning verleend voor het oprichten van 6 appartementen en 3 vrijstaande woningen op het perceel Schenkeldijk 16-18 in Strijen. Dit plan wordt niet uitgevoerd. Het plan is thans in die zin aangepast dat er op dit perceel 4 vrije bouwkavels uitgegeven zullen worden. Op deze bouwkavels zal vervolgens per kavel één eengezinswoning met bijbehorende voorzieningen gebouwd worden. Zoals hierboven is aangegeven is voor deze ontwikkeling tevens een overeenkomst over grondexploitatie (artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening) gesloten.

Ter inzage legging stukken

Het vastgestelde bestemmingsplan, de bijbehorende stukken en het vaststellingsbesluit liggen vanaf maandag 13 mei 2013 gedurende 6 weken (dus tot 24 juni 2013) voor een ieder ter inzage bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis (Waleplein 2 in Strijen). Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Het gemeentehuis is op 20 mei 2013 en 14 juni 2013 gesloten.

U kunt het bestemmingsplan ook raadplegen via de website: www.ruimtelijkeplannen.nl onder identificatiecode NL.IMRO.0617.bpschenkelhof-vg01 . Nadere informatie kunt u vinden op onze website: www.strijen.nl , onder leven en werken, projecten, bestemmingsplannen, Schenkelhof.

Beroep

Tegen het besluit van de gemeenteraad tot het ongewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden gedurende bovengenoemde ter inzage termijn van 6 weken schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het beroep kan uitsluitend worden ingediend door een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt. Daarnaast kan beroep worden ingediend door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken. Een beroepschrift moet worden ondertekend en bevat in elk geval de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, een kopie van het besluit en de gronden van het beroep (waarom gaat u in beroep).

Voorlopige voorziening

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt na afloop van de beroepstermijn in werking. Om te voorkomen dat het bestemmingsplan in werking treedt, kan een belanghebbende die tijdig beroep heeft ingesteld, binnen de beroepstermijn van 6 weken een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Daarnaast moet u aangeven welk spoedeisend belang er is om het bestemmingsplan niet in werking te laten treden.

Wanneer een belanghebbende beroep heeft ingesteld én een verzoek om voorlopige voorziening heeft ingediend, treedt het bestemmingsplan in werking op het moment dat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Strijen, 10 mei 2013

burgemeester en wethouders van Strijen, namens hen, J. de Pee het hoofd van de sector Wonen & Werken

Naar boven