Logo Schermer
Publicatie omgevingsvergunning 1e fase voor het aanvullen van de bestemming Bedrijven met de bestemming Verblijfsaccommodaties en 2e fase voor het verbouwen en het brandveilig gebruik van de stolp op Meerdijk 5 te Grootschermer, Schermer

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schermer hebben op 1 mei 2013 met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3° van de Wabo de omgevingsvergunning eerste fase ‘het aanvullen van de bestemming Bedrijven met de bestemming Verblijfsaccommodaties op Meerdijk 5 te Grootschermer’ verleend voor de activiteit als bedoeld in artikel 2.1 lid 1 onder c (het gebruiken van gronden en bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan…) van de Wabo.

De aanvraag omgevingsvergunning eerste fase is op 4 mei 2011 ingediend en betreft het aanvullen van de bestemming Bedrijven met de bestemming Verblijfsaccommodaties. Dit is in strijd met de regels van bestemmingsplan Landelijk Gebied 2003. Met het onderhavige besluit wordt de afwijking van het bestemmingsplan toegestaan.

Een ontwerpbesluit heeft met alle bijbehorende stukken vanaf 24 april 2012 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Hierop zijn twee zienswijzen ingediend. De zienswijzen hebben niet geleid tot een aanpassing van het plan.

De gemeenteraad heeft op 6 maart 2013 voor het onderhavige plan een verklaring van geen bedenkingen afgegeven De ontwerpverklaring van geen bedenkingen heeft met het ontwerpbesluit ter inzage gelegen.

Tevens hebben burgemeester en wethouders van de gemeente Schermer op 1 mei 2013 met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a en onder d van de Wabo de omgevingsvergunning tweede fase ‘het verbouwen en brandveilig gebruiken van de stolp verleend.

Op grond van artikel 6.2 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht hebben burgemeester en wethouders besloten de omgevingsvergunning onmiddellijk in werking te laten treden.

De omgevingsvergunning eerste fase en tweede fase met de daarop betrekking hebbende stukken liggen samen met de verklaring van geen bedenkingen vanaf 7 mei 2013 voor eenieder 6 weken ter inzage op het gemeentehuis Wittenburg, afdeling Ruimte, Noordervaart 99 Stompetoren, gedurende de openingstijden. De omgevingsvergunning is tevens te raadplegen op de website van de gemeente, www.schermer.nl .

Vanaf de dag ná de 1e dag van de bekendmaking kan gedurende 6 weken door belanghebbenden beroep ingesteld worden bij de Rechtbank Noord-Holland, afdeling Publieksrecht, sectie Bestuursrecht, locatie Alkmaar. Binnen de beroepstermijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Rechtbank Noord-Holland, afdeling Publieksrecht, sectie Bestuursrecht, locatie Alkmaar. Beroepschriften, respectievelijk verzoeken om voorlopige voorziening, dienen te worden gericht aan de Rechtbank Alkmaar, sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG in Alkmaar. Voor het beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Na indiening van het beroepschrift ontvangt u een acceptgiro van de Griffie van de Rechtbank.

U kunt ook digitaal het beroep- en verzoekschrift indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht . Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte, mevrouw J. Stet-Kuin, tel.: 072-5037327.

7 mei 2013

Burgemeester en wethouders van Schermer.

Naar boven