Logo Ouderkerk
Vaststelling bestemmingsplan ‘IJsseldijk-Noord 2005, vijfde herziening’, Ouderkerk

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8, lid 3, van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 25 april 2013 het bestemmingsplan ‘IJsseldijk-Noord 2005, vijfde herziening’ van de gemeente Ouderkerk ongewijzigd heeft vastgesteld. De gemeenteraad heeft daarbij tevens besloten om met toepassing van artikel 6.12, lid 2, van de Wro geen exploitatieplan vast te stellen.

Het bestemmingsplan betreft een partiële herziening van het geldende bestemmingsplan ‘IJsseldijk-Noord 2005’ van de gemeente Ouderkerk. Het plangebied omvat de percelen, kadastraal bekend gemeente Ouderkerk aan den IJssel, sectie B, nummers 3359, 3360, 3461, 3558, 3889, 3890, 3893, 3931 en 3960, plaatselijk bekend als IJsseldijk-Noord 76 te Ouderkerk aan den IJssel en de direct aangrenzende gronden. Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het uitbreiden en veranderen van de melkveehouderij. Het omvat een vergroting van het bouwperceel voor de bouw van een ligboxenstal, het maken van een nieuwe ontsluiting en de inpassing van een bestaande (kuil)voeropslag.

U kunt het raadsbesluit, het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken van 13 mei 2013 tot 24 juni 2013, gedurende zes weken, inzien in het gemeentehuis van Ouderkerk, Dorpsstraat 42 te Ouderkerk aan den IJssel. Voor inzage buiten de openingstijden kunt u contact opnemen met een medewerker van de afdeling Extern beleid en dienstverlening van de gemeente Ouderkerk, telefoon (0180) 681055.

Daarnaast kunt u de digitale versie raadplegen op de website van de gemeente: www.ouderkerk.nl en de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl onder het planidentificatienummer NL.IMRO.0644.BP1221YN005-VG01 .

Belanghebbenden die eerder tegen het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze hebben ingediend, en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om tijdig een zienswijze kenbaar te maken, kunnen gedurende zes weken tegen het besluit schriftelijk beroep instellen bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De termijn voor het indienen van een beroepschrift vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit is ter inzage gelegd. Als u beroep instelt kunt u, indien een spoedeisend belang aan de orde is, verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd.

Het besluit tot vaststelling treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist.

8 mei 2013

Burgemeester en wethouders van Ouderkerk

Naar boven