Logo Zierikzee
Kennisgeving ongewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Herstructurering Buijse Zierikzee’, Zierikzee

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het op 25 april 2013 vastgestelde bestemmingsplan “Herstructurering Buijse Zierikzee” met identificatienummer (NL.IMRO.1676.00071Bp-vast ) van 13 mei 2013 tot en met 24 juni 2013 ter inzage ligt. U kunt het digitale bestemmingsplan raadplegen via www.schouwen-duiveland.nl . Ook ligt het in deze periode in de hal van het gemeentehuis, Laan van Sint Hilaire 2 te Zierikzee. Op werkdagen is de leesruimte geopend van 8.30 tot 17.00 uur. Buiten kantoortijden kunt u het bestemmingsplan daar ook inzien op donderdag van 17.00 tot 20.00 uur.

Plangebied. Woningcorporatie Zeeuwland heeft het initiatief genomen om de wijk Buijse in Zierikzee de komende jaren te herstructureren. Door middel van het slopen van 141 woningen en vervangend nieuwbouwen van 129 woningen wil Zeeuwland samen met de gemeente de wijk Buijse een nieuwe impuls geven. Het herstructureren van de wijk Buijse past niet in het vigerende bestemmingsplan ‘Bebouwde Kom Zierikzee’ en daarom is er een nieuw bestemmingsplan nodig. Het plangebied van het bestemmingsplan bestrijkt de straten P.D. de Vosstraat, een deel van de Slabberswerf, Raveslootstraat, D’Aillystraat, Doelemanplein, Marisstraat en een deel van de Hofferstraat.

Motivering

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 2 januari 2013 tot en met 12 februari 2013 ter inzage gelegen. Hiertegen zijn geen zienswijzen ingebracht. Bij het bestemmingsplan ligt tevens het raadsvoorstel en het raadsbesluit ter inzage.

Reageren

Van 14 mei 2013 tot en met 24 juni 2013 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door iedere belanghebbende

  • die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. U kunt ook langs digitale weg het beroepschrift indienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ . Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Voor de precieze voorwaarden verwijzen wij u naar de genoemde site.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden worden aangevoerd tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Het is mogelijk een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van deze afdeling, gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt naar verwachting op grond van artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening in werking op 25 juni 2013.

Zierikzee, 10 mei 2013

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland

Naar boven