Logo Schiedam
Bekendmaking voorontwerp bestemmingsplan Binnenstad, Schiedam

Burgemeester en wethouders van Schiedam maken ingevolge het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan 'Binnenstad 2014' (NL.IMRO.0606.BP0026 ) wordt voorbereid. Het voorontwerp van het bestemmingsplan ligt vanaf 9 mei 2013 voor inspraak ter inzage.

Plangebied

De indicatieve begrenzing van het bestemmingsplan is als volgt: vanaf de hoofdbrug in het zuiden de Nieuwe Haven, een klein deel van de oostzijde van de Westerhaven, de noord-oostzijde van de Warande, de St. Liduinastraat, de Nieuwe Haven, (de buitenzijde van) de Noordvest-gracht, met inbegrip van de oostzijde aan de Noordvestsingel, de Schie, de Emmastraat, de Singel, de achterkanten van de percelen aan de Broersvest, de Koemarkt, de buitenzijde van de Buitenhaven tot aan de hoofdbrug. Het plangebied ‘Binnenstad 2014’ omvat een groter gebied dan alleen het beschermd stadsgezicht. Zo zijn vanwege de functionele en ruimtelijke relaties met het beschermd stadsgezicht ook de zuid-westzijde van de Warande, het Stadserf en de overzijde van de Broersvest in dit plan opgenomen.

Inspraak

Voor de wettelijke procedure tot vaststelling van het bestemmingsplan te starten, wordt het voorontwerp van het bestemmingsplan vanaf 9 mei 2013 voor zes weken voor inspraak ter inzage gelegd. Er zullen informatiebijeenkomsten worden georganiseerd waarbij gebruikers en omwonenden van het plangebied betrokken gaan worden. Dit doen wij om tijdig een beeld te krijgen van de wensen en behoeften van bewoners, gebruikers en omwonenden van het plangebied en om deze, waar mogelijk, mee te nemen in de verdere procedure tot vaststelling van het bestemmingsplan. Het voorontwerp-bestemmingsplan ligt ter inzage bij het Klant Contact Centrum (Omgevingsloket) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het Klant Contact Centrum is geopend op maandag en vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur, op dinsdag van 08.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag van 08.30 tot 20.00 uur. Langskomen kan alleen op afspraak.

Inspraakreacties tegen het voorontwerp kunt u schriftelijk of mondeling kenbaar maken bij het College van burgemeester en wethouders van Schiedam, t.a.v. Teamleider Ruimtelijke Ontwikkeling en Beleid, postbus 1501, 3100 EA te Schiedam. Het voorontwerp-bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen via de website van de gemeente (www.schiedam.nl ). Mocht u naar aanleiding van het voorontwerp-bestemmingsplan nog vragen hebben dan kunt u via telefoonnummer 14 010 contact opnemen met mevrouw S. Ramlal, juridisch adviseur ruimtelijke ontwikkeling.

Vervolg procedure bestemmingsplan

De reacties welke in het kader van de inspraak worden ontvangen worden betrokken op het ontwerp-bestemmingsplan. Indieners van een inspraakreactie zullen hierover schriftelijk worden geïnformeerd. Het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan zal in de tweede helft van 2013 als ontwerp ter inzage worden gelegd. Daarbij wordt een ieder in de gelegenheid gesteld zienswijzen in te dienen tegen het bestemmingsplan.

Naar boven