Logo Montfoort
Ontwerpbestemmingsplan ‘Hofland-Oost 1e Herziening’ ter inzage, Montfoort

Burgemeester en wethouders maken, ter voldoening aan de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Hofland-Oost 1e Herziening (NL.IMRO.0335.BPHofOost1eHerz-ON01’)’ van 17 januari tot en met 27 februari 2013 ter inzage ligt op het stadskantoor van Montfoort, Kasteelplein 5. Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan in te zien op de gemeentelijke website: www.montfoort.nl > Wonen & Leven > Bouwen en wonen > Bestemmingsplan Hofland-Oost en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het bestemmingsplan ‘Hofland-Oost 1e Herziening’ omvat fase 6 uit het plangebied Hofland-Oost, de locatie voor de dertien vrije kavels. In het bestemmingsplan worden de volgende aanpassingen gedaan ten opzichte van het nu geldende bestemmingsplan ‘Hofland-Oost’:

  • Hoofdgebouwen dienen op een minimale afstand van drie meter van de perceelsgrens te worden gebouwd, in plaats van op de perceelsgrens, zoals nu nog mogelijk is.

  • Bijgebouwen dienen op een minimale afstand van 1,5 meter van de perceelsgrens te worden gebouwd, in plaats van drie meter, zoals nu het geval is.

  • Het bebouwingspercentage wordt overal naar 50% aangepast. Nu is dit nog 40%, met afwijkingsbevoegdheid naar 50%. In het bebouwingspercentage zijn de woning en bijgebouwen inbegrepen. Dit is nu niet goed (genoeg) geregeld in de regels.

Van 17 januari tot en 27 februari 2013 bestaat heeft iedereen de gelegenheid om naar keuze schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerp kenbaar te maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan Gemeente Montfoort, Postbus 41, 3417 ZG Montfoort. Voor het mondeling indienen van een zienswijze kan tot en met 20 februari 2013 een afspraak worden gemaakt bij de afdeling Ruimtelijke Ordening en Beheer op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur, telefoonnummer (0348) 476 400.

Naar boven