Logo Gelderland
Gewijzigde ontwerpinpassingsplan Waalwaard en MER ter inzage, Gelderland

Van 3 mei tot en met 13 juni 2013 ligt het gewijzigde ontwerp-inpassingsplan Waalwaard-Dodewaard samen met het milieueffectrapport (MER) ter inzage. In deze periode kunt u een zienswijze op dit ontwerp en het MER indienen.

Op 14 mei van 19.00 tot 20.30 uur organiseert de provincie hierover een informatieavond. De avond vindt plaats in De Engel, Waalbandijk 102, te Dodewaard. Gedeputeerde Josan Meijers is dan ook aanwezig om vragen te beantwoorden.

Zienswijzeprocedure

Het inpassingsplan Waalwaard-Dodewaard maakt de vestiging van zand- en grindoverslag De Beijer BV, of een ander watergebonden bedrijf met maximaal milieucategorie 4, op de Waalwaard te Dodewaard, mogelijk. Het gebied ligt tussen de Waalbandijk en de Waal, in de Hiensche Uiterwaard te Dodewaard. Om het milieubelang een volwaardige plaats in de besluitvorming te geven, is een milieueffectrapport (MER) opgesteld. Dit rapport ligt mede ten grondslag aan het inpassingsplan waarin de toekomstige invulling van de Waalwaard planologisch-juridisch wordt vastgelegd. Voordat Provinciale Staten kunnen overgaan tot vaststelling van het inpassingsplan, moeten beide documenten (MER + ontwerp-inpassingsplan) de voorbereidende procedure doorlopen als bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. De procedure start met de terinzagelegging van de relevante stukken en de mogelijkheid voor een ieder om zienswijzen in te dienen. In deze kennisgeving informeren wij u over de zienswijzeprocedure.

Bijzondere procedure

Het huidige ontwerp inpassingsplan is een gewijzigde versie van het plan dat van 6 september 2012 tot en met 17 oktober 2012 ter inzage heeft gelegen. De procedure werd stopgezet om aanvullend onderzoek te kunnen doen. Het aanvullend onderzoek heeft geleid tot aanpassingen aan het milieueffectrapport en bijhorende Passende Beoordeling. Gedeputeerde Staten van Gelderland heeft besloten het ontwerp-inpassingsplan en het milieueffectrapport nogmaals ter inzage te leggen zodat u kennis kunt nemen van deze veranderingen.

Diegenen die een zienswijze hebben ingediend op het plan dat in september/oktober 2012 ter visie heeft gelegen, hebben in die tijd persoonlijk bericht gekregen over het stopzetten van de procedure. Daarin werd ook meegedeeld dat de oude zienswijzen niet meer worden behandeld. Dus iedereen die een zienswijze wil indienen, krijgt daar nu opnieuw de gelegenheid voor.

Ter inzage

Gedeputeerde Staten van Gelderland maken bekend dat zij op 23 april 2013 hebben besloten tot vaststelling en terinzagelegging van:

  • 1. Het geactualiseerd milieueffectrapport (MER) inclusief aanvulling Wijziging bestemming Waalwaard

  • 2. Het ontwerp-inpassingsplan Waalwaard-Dodewaard 2

De besluiten met bijbehorende documenten liggen ter inzage op de volgende locaties:

  • In de bibliotheek van het provinciehuis, Markt 11 te Arnhem. De bibliotheek is open op werkdagen van 8.30 uur tot 16.30 uur m.u.v. 10 mei;

  • Bij de gemeente Neder-Betuwe, Burgemeester Lodderstraat 20 te Opheusden, tijdens openingsuren of buiten openingstijden op maandagavond tussen 17.00 uur en 20.00 uur uitsluitend na telefonische afspraak;

  • Op de site van de provincie (www.gelderland.nl onder ruimtelijke ordening → inpassingsplannen → Waalwaard;

  • Op de site van de gemeente Neder-Betuwe (www.nederbetuwe.nl ) onder actueel → bekendmakingen → ruimtelijke ordening;

  • Op de site projectradar Waalwaard: www.projectradarwaalwaard.nl

  • Op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl

Zienswijzen indienen

Tijdens de inzage termijn kunt u naar keuze schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen. De voorkeur gaat uit naar schriftelijk ingediende zienswijzen. De schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan:

  • Provinciale Staten van Gelderland, t.a.v. Programmabureau /J. van Dooren, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem. Onder vermelding van ‘zienswijze IP Waalwaard-Dodewaard, zaaknummer 2011-004192’.

  • Per e-mail via post@gelderland.nl (onder vermelding van Programmabureau /J. van Dooren, zaaknummer 2011-004192).

Wilt u uw zienswijze mondeling indienen, dan kunt u tijdens werkdagen tussen 9.00 uur en 12.00 uur contact opnemen met de afdeling Programmabureau, tel. nr. (026) 359 8300. Van de mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Naar boven