Logo Breda
Vaststelling bestemmingsplan Stationskwartier, herziening Speelhuisplein, Breda

Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat de raad op 21 maart 2013 het bestemmingsplan ‘Stationskwartier, herziening Speelhuisplein’ (NL.IMRO.0758.BP2012019006-0401 ) heeft vastgesteld. Dit ontwerpbestemmingsplan voorziet in de ontwikkeling, inclusief een supermarkt, van de locatie aan het Speelhuisplein ter plaatse van de vestiging van de Albert Heijn en aansluitend aan het in aanbouw zijnde station. De begrenzing van het plangebied is als volgt. Aan de westzijde wordt het plan begrensd door de Anna van Buurenstraat, aan de noordzijde door de nieuw aan te leggen Stationslaan, aan de oostzijde door de Terheijdenseweg en aan de zuidzijde door het spoor.

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan op enkele onderdelen aangepast. De wijzigingen zijn in het raadsbesluit vastgelegd.

Ter inzage

Bovengenoemd plan ligt van 2 mei tot en met 12 juni 2013 ter inzage en is te raadplegen op de website van de Gemeente Breda, www.breda.nl , via ‘Wonen Wijken en Vervoer’ > ‘Ruimtelijke Plannen’ > ’Bestemmingsplannen ter inzage’ en bij de Infobalie in het Stadskantoor, Claudius Prinsenlaan 10.

Beroep

Binnen bovengenoemde terinzagetermijn is het voor belanghebbenden mogelijk schriftelijk beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA

’s-Gravenhage. Alleen degene die zienswijzen tegen het ontwerp van het bestemmingsplan naar voren hebben gebracht kunnen beroep instellen tenzij het beroep is gericht tegen de in het plan aangebrachte wijzigingen in welk geval elke belanghebbende daartegen beroep kan instellen. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestreden besluit niet. Tegen het besluit kan hiertoe wel een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak.

Breda, 2 mei 2013

Burgemeester en wethouders voornoemd, P.A.C.M. van der Velden, burgemeester.

R.J.P. Meulenbroek, secretaris.

Naar boven