Logo Baarn
Verlening omgevingsvergunning klimbos landgoed Pijnenburg, Baarn

Het college van burgemeester en wethouders van Baarn maakt bekend dat ze met toepassing van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning heeft verleend voor:

  • het realiseren van een klimbos;

  • het afwijken van het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied’ met een goede ruimtelijke onderbouwing

op het perceel kadastraal bekend Baarn, sectie E, nummer 455 en plaatselijk Hoge Vuurseweg te Lage Vuursche.

Het bouwplan is strijdig met het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied’ waarbinnen het perceel de bestemming “Natuur en Bos” is opgelegd, waar recreatief gebruik niet mogelijk is. Een klimbos is een vorm van recreatief gebruik. Omdat het bouwplan strijdig is met het ter plaatse geldende bestemmingsplan, is de aanvraag tevens een verzoek om van het bestemmingsplan af te wijken. Afwijken kan alleen met toepassing van art. 2.12 lid 1 sub a3 van de Wabo. Het college is in dit geval voornemens om mee te werken aan het afwijken van het bestemmingsplan. De gemeenteraad heeft op 27 februari 2013 een verklaring van geen bedenkingen afgegeven.

Ter voorbereiding op de omgevingsvergunning wordt de procedure gevolgd die is voorgeschreven in artikel 3.10 Wabo. Dit houdt in dat het ontwerpbesluit inclusief de daarbij behorende stukken gedurende zes weken ter inzage ligt, alvorens het college van burgemeester en wethouders een definitief besluit over de aanvraag voor de omgevingsvergunning neemt.

Van vrijdag 8 maart 2013 tot en met donderdag 18 april 2013 heeft de ontwerp omgevingsvergunning voor het realiseren van een klimbos op het landgoed Pijnenburg ter inzage gelegen. Burgemeester en Wethouders maken, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3:18 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat er geen zienswijzen tegen deze ontwerp omgevingsvergunning zijn ingekomen.

Wilt u beroep instellen?

De verleende omgevingsvergunning kunt u van donderdag 9 mei 2013 tot en met woensdag 19 juni 2013 inzien in het gemeentehuis bij de balie Frontoffice (maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur en ’s middags alleen op afspraak) of via www.baarn.nl , door de knop bestemmingsplannen te selecteren. Tegen het besluit om de omgevingsvergunning te verlenen kan binnen zes weken na bekendmaking (d.d. 8 mei 2013) door belanghebbenden beroep worden aangetekend. Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Rechtbank Midden-Nederland, afdeling Bestuursrecht, postbus 16005, 3500 DA UTRECHT.

In spoedeisende zaken kunnen belanghebbenden, zodra het beroep is ingediend, de Voorzieningenrechter vragen om een voorlopige voorziening te treffen. U kunt uw verzoekschrift indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, afdeling Bestuursrecht onder vermelding van voorlopige voorzieningen, postbus 16005, 35oo DA UTRECHT. Houdt u er rekening mee dat hieraan kosten verbonden zijn (informatie bij de griffier van de Rechtbank op nummer 030-2233000).

U kunt uw verzoekschrift ook digitaal bij genoemde rechtbank indienen via http://rechtspraak.nl/bestuursrecht . Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de exacte voorwaarden.

Naar boven