Logo Gelderland
Kennisgeving N320 Culemborg, Gelderland

Gedeputeerde Staten van Gelderland maken bekend dat, in de periode 10 mei tot en met 20 juni 2013 de volgende besluiten, met de daarbij horende stukken, ter inzage liggen:

  • het door Provinciale Staten vastgestelde inpassingsplan N320 te Culemborg (d.d. 24-04-2013), inclusief de daarbij behorende Nota Zienswijzen (vastgesteld door Provinciale Staten op 24-04-2013);

  • de door Gedeputeerde Staten van Gelderland vastgestelde beschikking hogere waarde voor ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting (d.d. 27-03-2013).

Reconstructie N320 Culemborg

De reconstructie van de N320 Culemborg houdt de volgende aanpassingen in:

  • De N320 krijgt er vanaf de A2 tot aan de Wethouder Schoutenweg twee rijstroken bij;

  • de kruising met de Wethouder Schoutenweg wordt verruimd;

  • er worden extra opstelstroken gerealiseerd;

  • er komt een nieuwe afslag naar de Beesdseweg om de verbinding met het station te verbeteren;

  • de kruisingen bij de Rijksstraatweg en de Van Limburg Stirumstraat worden aangepakt door de te kleine rotondes te vervangen door verkeerslichten;

  • de rotonde ter hoogte van de Erasmusweg wordt omgebouwd tot turborotonde;

  • op de gehele N320 zal groot onderhoud aan het asfalt plaatsvinden;

  • de maximumsnelheid op de N320 wordt teruggebracht naar 80 km/uur.

Inpassingsplan N320 Culemborg

Het inpassingsplan maakt de voorgenomen reconstructie van de N320 bij Culemborg planologisch/juridisch mogelijk. Er zijn diverse onderzoeken gedaan om de uitvoerbaarheid van het plan aan te tonen. Deze onderzoeken liggen gelijktijdig met het inpassingsplan ter inzage.

Nota Zienswijzen

In de periode van 8 november tot en met 19 december 2012 hebben het ontwerp-inpassingsplan, het ontwerp-saneringsprogramma en het ontwerp-besluit hogere waarde voor ten hoogste toelaatbare geluidbelasting ter inzage gelegen. Hierop zijn zienswijzen ingediend. Hoe met deze zienswijzen is omgegaan staat beschreven in de Nota Zienswijzen.

Beschikking Hogere waarde voor ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting

Voor één woning is ten behoeve van de reconstructie een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting (als bedoeld in de Wgh) verleend. Het betreft hier de woning aan de Rijksstraatweg 14 te Culemborg.

Saneringsprogramma Reconstructie N320 Culemborg

Ten behoeve van het inpassingsplan N320 te Culemborg is door Gedeputeerde Staten een ontwerp-saneringsprogramma vastgesteld (d.d. 05-02-2013) voor de woningen aan de Rietveldseweg 27 en Rijksstraatweg 10 en 14. Het saneringsprogramma is d.d. 15-04-2013 vastgesteld door de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu. De publicatie aangaande dit besluit is gelijktijdig met deze publicatie geplaatst in de Staatscourant en in het huis-aan-huis-blad ‘Culemborgse Courant’. In deze publicatie staat het verdere proces aangaande het saneringsprogramma beschreven.

Waar kunt u de stukken inzien?

  • Bij de provincie Gelderland in het informatiecentrum in het Huis der Provincie, Markt 11 te Arnhem, op werkdagen van 8.30 uur tot 16.30 uur;

  • Bij de gemeente Culemborg in het Stadskantoor, Ridderstraat 250 te Culemborg, op werkdagen van 8.30 uur tot 12.30 uur en op dinsdagavond van 19.00 uur tot 20.30, ’s middags uitsluitend na telefonische afspraak;

  • Digitaal op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.9925.IPN320Culemborg-vst1 ;

  • Digitaal op www.gelderland.nl/n320 ;

  • Digitaal op www.culemborg.nl , onder “wonen en leven / bestemmingsplannen”.

Beroep

Belanghebbenden die hun zienswijze bij de ontwerpbesluiten naar voren hebben gebracht of belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daarop geen zienswijze naar voren hebben gebracht, kunnen binnen zes weken na de dag waarop deze besluiten ter inzage zijn gelegd hiertegen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhagen).

Overige belanghebbenden, die geen zienswijzen hebben ingediend, kunnen beroep aantekenen tegen alle wijzigingen in de definitieve besluiten ten opzichte van de ontwerpbesluiten. Deze wijzigingen zijn beschreven in de genoemde Nota Zienswijzen.

De besluiten treden in werking na afloop van de hiervoor genoemde termijn voor het indienen van beroep. Binnen deze termijn kan door belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Voor het behandelen van het beroepsschrift en voor het behandelen van een verzoek om een voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Over de hoogte en de wijze van betaling van het griffierecht kunt u informatie verkrijgen bij de Raad van State, telefoonnummer (070) 426 44 26.

De Wro (Wet ruimtelijke ordening) bepaalt dat de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak doet binnen twaalf maanden na afloop van de beroepstermijn. De beslistermijn wordt in dit geval door de Crisis- en herstelwet ingekort tot een half jaar.

Op 31 maart 2010 is de Crisis- en herstelwet in werking getreden. Deze wet bevat onder ander bijzondere procedurele bepalingen voor de beroepsprocedure. Dit heeft onder andere tot gevolg dat geen proformaberoep kan worden aangetekend, maar dat alle beroepsgronden voor het einde van de beroepstermijn moeten zijn ingediend en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer aangevuld kunnen worden.

Naar boven