Logo Gelderland
Kennisgeving inpassingsplan N322 Zaltbommel, Gelderland

Gedeputeerde Staten van Gelderland maken bekend dat in de periode 10 mei tot en met 20 juni 2013 de volgende besluiten, met de daarbij behorende stukken, ter inzage liggen:

  • het door Provinciale Staten vastgestelde inpassingsplan N322 te Zaltbommel (d.d. 24 april 2013);

  • de daarbij behorende zienswijzennota (vastgesteld door Provinciale Staten op 24 april 2013).

Aanpassing N322 Zaltbommel

De N322 is van groot belang voor Zaltbommel en de Bommelerwaard. Het is voor de regio de enige aansluiting op de A2: een goed alternatief is er niet. Het verkeer op de N322 bij Zaltbommel staat dagelijks vast. De capaciteit van de weg is onvoldoende om tijdens de spits de kruisende verkeersstromen te kunnen verwerken. Daarom wordt door middel van het inpassingsplan het mogelijk gemaakt om:

  • het viaduct over de Rijksweg A2 te verbreden;

  • de capaciteit van de N322 vanaf de A2 tot de kruising met de Hogeweg (Esso tankstation) uit te breiden;

  • een nieuw wegvak door Middelweide aan te leggen;

  • de capaciteit van de bestaande carpoolplaats uit te breiden.

Inpassingsplan N322 Zaltbommel

Het inpassingsplan maakt de voorgenomen aanpassingen van de N322 bij Zaltbommel planologisch/juridisch mogelijk. Er zijn diverse onderzoeken gedaan om de uitvoerbaarheid van het plan aan te tonen. Deze onderzoeken liggen gelijktijdig met het inpassingsplan ter inzage.

Zienswijzennota

In de periode van 8 november tot en met 19 december 2012 heeft het ontwerp-inpassingsplan ter inzage gelegen. Hierop zijn zienswijzen ingediend. Hoe met deze zienswijzen is omgegaan staat beschreven in de zienswijzennota.

Waar kunt u de stukken inzien?

Beroep

Belanghebbenden die hun zienswijze bij de ontwerpbesluiten naar voren hebben gebracht of belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daarop geen zienswijze naar voren hebben gebracht, kunnen binnen zes weken na de dag waarop dit besluit ter inzage is gelegd, hiertegen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhagen).

Overige belanghebbenden, die geen zienswijzen hebben ingediend, kunnen beroep aantekenen tegen alle wijzigingen in het definitieve besluit ten opzichte van het ontwerp besluit. Deze wijzigingen zijn beschreven in de genoemde zienswijzennota.

De besluiten treden in werking na afloop van de hiervoor genoemde termijn voor het indienen van beroep. Te allen tijde kan door belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Voor het behandelen van het beroepsschrift en voor het behandelen van een verzoek om een voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Over de hoogte en de wijze van betaling van het griffierecht kunt u informatie verkrijgen bij de Raad van State, telefoonnummer 070 – 426 44 26.

De Wro (Wet ruimtelijke ordening) bepaalt dat de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak doet binnen twaalf maanden na afloop van de beroepstermijn. De beslistermijn wordt in dit geval door de Crisis- en herstelwet ingekort tot een half jaar.

Op 31 maart 2010 is de Crisis- en herstelwet in werking getreden. Deze wet bevat onder ander bijzondere procedurele bepalingen voor de beroepsprocedure. Dit heeft onder andere tot gevolg dat geen proformaberoep kan worden aangetekend, maar dat alle beroepsgronden voor het einde van de beroepstermijn moeten zijn ingediend en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer aangevuld kunnen worden.

Naar boven